Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Jerven - en vinnare igen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tekno Jerven tillbaka som en vinnare. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Veckans STL-omgång kördes på Rommetravet och inleddes med ett händelserikt långlopp. Så avgjordes tävlingarna – lopp för lopp.

Publicerad:

STL-1: Klass I, 2640 meter

STL-omgången inleddes med ett händelserikt lopp. Gordini Brick tog sig till täten medan Global Crossover slank ned i rygg. Sedan väntades två strider om ledningen mellan Ulf Ohlsson och Torbjörn Jansson som körde Max Håleryd. När slaget om ledningen var avgjord de emellan så tog Ad Astra över täten men fick i sista sväng sällskap av Flirting Diamond och Maestro Zon som var i bredd över upploppet. Den förstnämnda slog på en sen galopp och samtidigt tog sig Fredrik Wallin och Global Crossover (e. Broadway Hall) chansen mellan hästar. Ekipaget hade bidat sin tid invändigt och kunde hålla undan med ett säkert huvud och vann på 1.15,2. 

STL-2: Kallblodsdivsionen, 2140 meter  

Åstas Gotthard inledde med en naturlig lucka ned till de övriga på de bakre volterna. Solhöjdens Drake och Torbjörn Jansson tog sedermera över ledningen och kunde sitta där relativt bekvämt – nästan hela distansen. Grisle Odin G.L. däremot hade inte sin bästa dag och hade svårt att ta ikapp avståndet från den sista startvolten och kämpade ute i spåren. Tekno Jerven (Tekno Odin) hade en desto bättre dag och från en utvändig position kunde hästen tillsammans med sin kusk Jimmy Jonsson stöta i rätt läge. Från dödspositionen kunde de därefter ta en säker seger före Solhöjdens Drake. Segertiden skrevs till 1.24,3. 

STL-3: E3 Revanschen - Ston, 2140 meter 

Vilon Artist och Anna Sedström var snabbast ut men fick sedan sällskap i tätstriden av Global Dancer och Caradja. Till slut var det ändå Global Dancer (e. Carat Williams) och Carl Johan Jepson som fick ta över ledningen efter första sväng. Första tusen meterna gick efter 1.15,5 där ledarhästen hade Crazy Life utvändigt om sig. Det bakre ledet drogs sedan fram av Simb Trishia som fick med sig Carbonfiber. Men det var ingen som kunde rubba ledaren som vann på 1.14,5 och därmed kunde Fredrik Wallin räkna in sin andra STL-seger för dagen. Bakom Global Dancer la Stefan Melanders Crazy Life och Mattias Djuses Carbonfiber beslag på pallplatserna. 

STL-4: Diamantstoet, 2140 meter

Det krävdes ett gäng omstarter innan startfältet kom i väg i Diamantstoet. I fjärde försöket gick starten och Icecream In var snabbast iväg från springspår. Första varvet ströps tempot rejält och många anmälde sitt intresse för avancemang. Diva Ravina tog sig fram till positionen utvändigt ledaren men avlöstes kort därpå av Be the One och Henna Halme. Cirka 800 meter kvar gick tåget från det bakre ledet och där fanns Emilia Leo och Shehuntoudown (e.Revenue)med längst bak. I sista sväng var de ute i femte spår men trots det hann de fram först över mållinjen före Livi Princess H.M. och Icecream In. Segertiden skrevs till 1.14,7 över 2140 meter. Hästen tränas av Catarina Hedlund. 
 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Glad Emilia Leo efter segern. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

STL-5: Klass II, 2140 meter

B.B.S. Avicii och Jenny A Björk var kvicka ut och tog hand om ledningen men släppte sedan till Rikard N Skoglund och Drizzle. Första 500 meterna gick efter snabba 1.09,5. Working Class Hero tog sig fram utvändigt om ledaren och hade med sig Ajlexes Abraxas i rygg. Celine och Jonas Bergdahl drog fram gänget i tredje spår under slutvarvet. In på upploppet testade Tobias Modig och David Frontline ute i spåren, det räckte till en tredjeplats. Ingen kunde nämligen ro på Drizzle (e.Zola Boko) och därmed tog Fredrik Wallin sin tredje STL-seger för dagen. Edforever knep andraplatsen efter en smart resa invändigt om vinnarhästen som vann på 1.14,6. En som blev utan lucka var B.B.S Avicii som såg ut att ha en hel del sparat. 

STL-6: Silverdivisionen, 1640 meter

Inledningsvis blev det körning mellan The Bald Eagle och Condior. Första 500 meterna gick efter 1.09,5 och det blev Oskar Kylin Blom som tog hand om täten. Det gav också Dark Roadster bästa utgångsläget som på ett smidigt sätt kunde ta hand om positionen tredje utvändigt i rygg på Merritt. Men när den sistnämnde slog på en galopp valde Jörgen S Eriksson att släppa loss valacken efter Super Photo Kosmos som flög i väg en bra bit före det övriga. De sista stundande meterna på upploppet blev det stumma ben på Emma-Sara Sjöbergs häst, men han kunde ändå hålla undan före en stark Axel Ruda. Special Major tog hand om tredjeplatsen och segertiden blev 1.11,5 över kort distans. 

STL-7: Bronsdivisionen, 2140 meter

Hannibal Face (Bold Eagle) inledde med galopp. I stället var det Jorma Kontio och Piccadilly som tog hand om ledningen. I rygg la sig Reven Dejavu och Turenne invändigt om denna. Emilia Leo och No Doubt tog sig sedermera upp utvändigt om ledaren före Zeolit och Claes Sjöström. Men in på slutvarvet blev det galopp för No Doubt som tappade sina chanser. Kort därpå valde Henne Halme att gå på i tredje spår med Celsius Evo – men Oskar Kylin Blom styrde i samma stund ut med Atomic Face. I skymundan på upploppet kom sedan Hannibal Face, tränad av Oscar Berglund, tillbaka och slog Kylin-Bloms häst i sista steget. Tredjeplatsen kneps av Zeolit. Segertiden i loppet skrevs till 1.13,6. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jörgen S Eriksson med segertränaren Emma-Sara Sjöberg. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS