Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Jerven imponerade efter galopp

Han är Ängsborkens lillebror och nästan lika segervan. Ändå var det svårt att tro på Tekno Jerven efter den stora markförlusten.
Sedan avgjorde han enkelt.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:

Det såg ut att bli för tufft efter en startgalopp. När de felfria fyraåringarna hade samlat sig syntes inte Tekno Jerven (e. Tekno Odin) i bild.

– Jag uppfattade inte riktigt hur mycket vi tappade. Mellan 80 och 100 meter kändes det som, sade Jimmy Jonsson när ATG Live ringde upp honom efter loppet.

Efter den stora markförlusten dröjde det nästan fram till kilometerpasseringen innan Tekno Jerven och Jimmy Jonsson anslöt som sista ekipage i klungan.

Efter ett par hundra meter i rygg drog Jonsson i högertömmen och attackerade via tredjespår. I utgången av slutsväng hade Tekno Jerven kontakt med täthästarna och när rakan kom kunde han avgöra utan större problem på 1.27,6/2180 meter.

– Jag förstod att det skulle bli svårt, men jag hade inte gett upp helt. Jag hade en taktik att köra till lite första långsidan och då tog vi igen en hel del. Sedan fick han ju vila lite i 500 meter. 

Det var Tekno Jervens tionde seger på 19 starter och den var värd 100.000 kronor. Därmed har han 596.500 kronor på kontot. Ett år äldre Ängsborken har 1.205.500 kronor på kontot efter 13 segrar på 25 starter. Förutom att båda är undan mamman Puma Jerva har de även tränaren Alf Jonsson gemensamt. Den yngre beskrev segerkusken så här: 

– En riktig slugger. Han är ganska stökig och en jäkla hårding. Samtidigt är han ganska vek i psyket och har lätt att stressa upp sig, sade Jimmy Jonsson till ATG Live. 

Stora namnen levererade

Fler fina kallblod visade upp sig på Umåker under fredagkvällen. Våler Nikolaj (e. Åsajerven) tog en säker seger från ledningen tillsammans med Rikard N Skoglund. Öystein Tjomslands femåring hade inga problem att hålla utvändige Don Viking bakom sig och vann med säker marginal på 1.25,2/2160 meter.

Rikard N Skoglund satt i sulkyn även när tävlingsdagens starkast lysande stjärna Åsrud Vilja (e. Järvsöviking) hade lekstuga i i finalen av Stoeliten i Norrlands Elitserie. Tor Örjan Johansens tioåring dansade undan ett par längder före Tangen Elvira efter att ha startat från 60 meters tillägg. Klockan stannade på 1.25,2/2200 meter.

Lome Brage-sonen Solhöjdens Drake inledde tävlingskarriären lovande med två raka segrar i våras. Sedan följde sju raka utan seger och när han startade med tränaren Ola Åsebö i sulkyn på Umåker gjorde han det med två raka galopper i ryggen. Det blev en tredje raka också – men hästen kunde ändå vinna treåringsloppet och 100.000 kronor på 1.30,1/2160 meter.

Andra raka i nya regin

Två varmblodslopp fick plats inom V64-spelet. I det ena tog Fabian B.R. (e. Muscles Yankee) andra raka segern i Aleksi Kytöläs regi. Ulf Ohlsson satt i sulkyn.

Omgången avslutades med ett lopp över tre och ett halvt varv. Där var Daniel Wäjerstens favorit Algot Zonett (e. Maharajah) starkast och vann på 1.17,4/3660 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln