Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tetrick Wania överlägsen – trots stor startgalopp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Tetrick Wania och Riina Rekilä. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Sagan kring Tetrick Wania fortsätter. I Svensk Uppfödningslöpning kostade hingsten på sig en startgalopp modell större – men kunde trots det gå runt fältet och vinna smått överlägset.

Publicerad:

Årets upplaga av Svensk Uppfödningslöpning blev minst sagt spännande. Snackhästen Tetrick Wania (e. Muscle Hill) galopperade när startbilen släppte fältet och tappade många meter.

Men trots det kunde Tetrick Wania reparera galoppen på bästa vis. Efter en kilometer var hästen ikapp fältet och Rekilä valde att styra på via tredjespår. En kort bit senare var man framme utvändigt om ledande Julia Sisu och Tetrick Wania seglade sedan undan till en överlägsen seger på 1.13,8a/1640 meter.

– Han är otroligt fin. Han kunde klara av att vinna enkelt i alla fall. Det här kommer att bli en riktigt fin häst i framtiden. Det är en väldigt stor talang men sedan behöver allt gå vägen. Jag är otroligt stolt över honom, sade Riina Rekilä till TV4.

Segern var den femte i följd för Tetrick Wania. En seger som togs närmast före Monastery Boko och Julia Sisu och som var värd 1,4 miljoner kronor i och med att Tetrick Wania var med i premiechansen.

ANNONS

Ämnen i artikeln