Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Thereisnolimit vann i årsdebuten på Solvalla

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Thereisnolimit vinner i årsdebuten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

BROMMA. Innan V86-spelet tog sin början årsdebuterade flera välkända fyraåringar på Solvalla. Segern gick till Stefan Melander-tränade Thereisnolimit som spårade hela vägen.

Publicerad:

Thereisnolimit (e. Nuncio) öppnade kvickt och tog hand om ledningen. Första 500 metrarna gick efter 1.13,6 och varvet efter 1.16,3. Ledaren gick undan på ett säkert sätt och vann på 1.14,3a/2140 meter med Ulf Ohlsson i sulkyn. Destino D.J. blev tvåa följd av Letsdoit.

Stefan Melander tränar vinnaren och hans sambo Catarina Lundström var nöjd med vad hon såg i hästen.

– Jag tyckte det var en fin årsdebut. Man ville att han skulle ha ett snällt lopp och det fick han när han kom till ledningen. Vinterträningen har gått rätt problemfritt men han var inte nöjd när det kom stora snökockor. Han blev väldigt laddad då men som tur är har vi haft fina banor hela tiden, säger Catarina Lundström.

Thereisnolimit kom till Sverige från USA i fjol. Här har det blivit tre segrar på sju starter och på andra sidan Atlanten sprang han i fjol 1.09,0/1609 meter.

Vad säger du om hans tid i Sverige hittills?

– Mycket bra, vi är nöjda. Det känns som att han har växt och utvecklats. Det blir ett spännande år, snart kommer de stora loppen och om han är fräsch och frisk så får han väl prova i kvalet till Kungapokalen.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Thereisnolimit efter den avklarade årsdebuten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Roger Walmann hade en duo som gjorde årsdebut. Coquaholy slutade fyra efter en resa i andra utvändigt och Every Day Elegant följde med till femteplatsen efter en tidig galopp och invändig resa.

– Coquaholy gjorde ett bra lopp. Han är lite tung än och det fattas fortfarande några lopp. Det var förväntat och jag är nöjd om han är klar till Kungapokalen. Every Day Elegant såg bra ut i skymundan, säger Roger Walmann.

ANNONS

Startlista


Solvalla , Lopp 2

Fyraåringslopp • 2140 m • Autostart
Förstapris: 60 000 kr
Fyraåringslopp 4-åriga. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 050315 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 60.000-30.000-17.000-13.000-10.000-(6.000)-(4.500) kr. Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare.

Ämnen i artikeln