Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Thomas Uhrberg och Ola Samuelsson tog dubbelseger

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Thomas Uhrberg vann två lopp inom V64-spelet Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Det blev en bra torsdagskväll för Thomas Uhrberg med två segrar inom V64-spelet.
Båda med Ola Samuelsson-tränade hästar.

Publicerad:

Duon hade en lyckad kväll på Åbytravet när de slog till med en dubbelseger. I den fjärde avdelningen vann femårige Bravo Sabotage. Från ett åttondespår bakom bilen fick Uhrberg backa sig sist från start. In på upploppet hade ekipaget långt fram till ledande Argo Lux men efter en strålande spurt så vann Bravo Sabotage säkert på tiden 1.13,0a/1640 meter. Johan Untersteiner och Roller Coaster Ås utmanande på Open stretch men kom inte i riktig närkamp.

I vinnarcirkeln fick Uhrberg frågan vad som kännetecknar en Ola Samuelsson-tränad häst.

– Vältränat är det, de är ofta väldigt väl förberedda, sade Thomas Uhrberg.

Om Bravo Sabotages prestation sade Uhrberg så här. 

– Han har haft sina småproblem men han har en väldigt bra löpskalle. Han kan vara lite överambitiös ibland men gör alltid sitt bästa. Det blev lite långt fram genom sista sväng men när jag såg att Johan inte skulle kunna oss så mådde jag bra, sade Thomas Uhrberg i vinnarcirkeln.

I den sista avdelningen var det dags igen, nu med fyraårige Ready Häggenäs. Han tog hand om ledningen och spårade sen runt om. Legend Act spurtade bra över upploppet och var närmast bakom men kunde inte rå på Ready Häggenäs. Segertiden blev 1.14,5a/2140 meter. 

– Han var jättefin på V75 senast och mötte bra hästar från spår tolv då. Det var ett kvitto på formen och han var jättepigg hela vägen, sade Uhrberg.

Thomas Uhrberg vann ytterligare ett lopp under kvällen, utanför V64-kupongen.

ANNONS

Ämnen i artikeln