Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Thyra Tyrann vann Lilla Elitloppet

Foto: TR BILD
Segerkusken Ebba E Handler, Thyra Tyrann och tränaren Camilla Ingerstad efter segern i Travronden – Lilla Elitloppet. Foto: TR BILD

23:e raka segern tillsammans och andra raka i Travronden – Lilla Elitloppet.
Ebba E Handler, 22, och Thyra Tyrann stortrivs ihop.
– Är jag lugn så är hon lugn, säger seger kusken.

Publicerad:

Både häst och kusk höll sig lugna och då blev startmomentet felfritt. Konkurrenterna var aldrig nära att bjuda upp till strid initialt och heller inte till slut. När upploppet kom blev det en ren segerdefilering.

– Det här var årets höjdpunkt och det är det man har satsat på. Det känns helt fantastiskt, säger Handler strax efter loppet.

Bakom hästens framgångar står också tränaren Camilla Ingerstad. Segerkusken har fått köra hennes häst i snart tre år.

– 2019 fick jag börja köra henne och då vann vi det här loppet. Sedan blev det inställt i fjol.

Hur kändes det inför det här loppet?

– Jag brukar inte vara nervös så ofta, men den här veckan har jag faktiskt varit det. Man vet att de brukar lyckas ställa i ordning Fantom till sådana här lopp.

Fantom galopperade och fick nöja sig med en femteplats. Thyra Tyrann skötte sig prickfritt.

– Hon kan startgaloppera. Det har hon gjort och vunnit ändå ibland. Det blir mycket lättare när hon inte gör det. I dag var det aldrig något snack och jag tror aldrig hon har varit så fin som hon var i dag.

Nya drömmar

Andraplatsen gick till Hanna Norredahl och Zantos Z. och trea blev X Krut och Lisa Lönner. Ebba E Handler är långt ifrån färsk i ponnysammanhang och efter lördagens seger berättade hon att hon överväger att börja tävla med stor häst.

– Det har varit lite fram och tillbaka med det där. Jag tycker det är roligare med ponny, men tänker att jag kan testa i alla gall. Jag har skickat in en ansökan så förhoppningsvis blir det någon licenskurs snart.

Och det finns en baktanke.

– Min familj föder upp C.C.-hästarna och nu är Vidivici C.C. konvalescent och står hemma hos oss. Drömmen är att han kommer tillbaka och blir min första stora häst.

Drömmar finns det fler av. Handler utbildar sig just nu till socionom.

– Jag jobbar även lite som umgängesperson med fosterhemsplacerade barn. Jag älskar att jobba med människor och jag älskar att jobba med hästar. Det finns i bakhuvudet att någon gång kunna kombinera hästar och människor som behandlingsform någon gång.

ANNONS

Ämnen i artikeln