Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timeless vann galoppfyllt lopp från ledningen

Det sjätte loppet på Axevalla inleddes med flera galopper. Det gjorde att fyraåriga Timeless tog sig fram enkelt från 20 meters tillägg och redan i första kurvan var hon i ledningen. Sedan tog sig ingen förbi.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Frida Berg har två hästar på sin träningslista åkte med båda dessa till sin hemmabana Axevalla. När det var dags att vända hem gjorde hon det med två segrar. Först med Benita Winner (e. Muscle Massive) utanför V64-spelet och sedan med Timeless (e. Adrian Chip) i V64-3. Petter Karlsson satt upp bakom  hästen. Detta var sjätte gången han körde och det resulterade i fjärde segern.

Timeless startade med 20 meters tillägg men kom ändå behändigt till ledningen där Petter Karlsson sedan kontrollerade händelserna. Detta var hästens femte seger på 14 starter i karriären.

– Hon har gått jättebra och vunnit flera lopp på slutet. Jag tyckte att jag hade bästa hästen men hon är lite stänkrädd så jag var lite orolig att hon skulle få gå i rygg. Det var därför jag gärna ville ha ledningen. I sista sväng tyckte jag att alla såg ganska trötta ut förutom rygg ledaren så det var bra att hon inte fick chansen för då hade det nog blivit fight, sade Petter Karlsson i vinnarcirkeln.

I augusti 2021 bytte Petter Karlsson hemmabana från Örebro till Färjestad. Han har sju hästar på sin träningslista och hyr in sig på Erik Berglöfs gård.

– Det är jättebra, det är trevligt där. Jag tränar hästar på dagen och kör lopp på kvällen, det funkar bra.

I övrigt var Husse Boko (e. Chocolatier)  ikväll tillbaka på tävlingsbanan. Det slutade med seger. Catharina Johansson tränar och Gustav Johansson satt i sulkyn.

– Han är så himla mänsklig på något sätt. Jag kan läsa vad han tänker och känner och kan ändra upplägget beroende på hur han känns för dagen. Det är en underbar häst, sade tränaren i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln