Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog första segern i karriären - trots dödens

Leif Witasp har fått rejäl ökning av hästantalet i stallet efter att hårt satsande Sagari Stables valt att sätta hästar i träning hos Rättviktränaren.
Under fredagen vann deras Very Gone Face.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Sagari AB i Malmö har blivit en hel del omskrivna på sistone, mycket beroende på deras storsatsning på unghästar. Bland annat köpte de två miljonhästar på Menhammars onlineauktion tidigare under juli. Många av de 22 hästar som står på ägarlistan på Svensk Travsport, tränas av Leif Witasp och hans dotter Kajsa Frick - och under fredagen kunde de räkna in en seger. Det genom treåriga Very Gone Face (e. Joke Face) som tog karriärens första seger. Trots att det blev resa utvändigt om favoriten Sashay Kemp, kopplades enkelt grepp över upploppet och hon svarade dessutom ut Kate Baldwin som kom fort invändigt till slut. 1.14,7a/2.140 meter blev segertiden på Rommetravet denna kväll, vilket var nytt personligt rekord. Och körde till seger i hästägardressen med regnbågssymbol, gjorde Kaj Widell.

Very Gone Face är bland annat syster med Stefan P Petterssons talangfulle Go West Young Man, som bland annat vann ett lopp ingående i Margaretas tidiga unghästserie på Solvalla tidigare under 2020.

I övrigt...

...visade V75-härdade Enzo Am (e. Scarlet Knight) på riktig startsnabbhet då han trots spår åtta tog hand om ledningen i supersprinten över 1.140 meter. Väl i ledningen var det ingen som var i närheten av Bengt Oltorps sexåring. Precis som vanligt var det Per Nilsson som satt i sulkyn.

...vann Apollon de Kacy i motsatsen till Midnattssprinten, Midnattsstayern över 3.140 meter. Trots att han inte startat på över tre månader bet spurten riktigt bra tillsammans med Rikard N Skoglund. Jörgen Westholms travare vann på 1.14,5/3.200 meter och det var karriärens 17:e vinst för franskfödde Prince Gede-sonen.

ANNONS

Ämnen i artikelnAndra läser också

    ANNONS