Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog tionde raka – på nytt svenskt rekord

Han har gjort tio starter – är fortsatt obesegrad och har nu också svenskt rekord över kort distans. Ecurie D. dansade under till seger i Fyraåringseliten.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Ecurie D. och Erik Adielsson. Foto: TR BILD

Tio starter har slutat med tio segrar. Ecurie D. (e. Infinitif) går från klarhet till klarhet. Erik Adielsson fick chansen i sulkyn och ekipaget övertog kommandot efter ett drygt halvvarv i Fyraåringseliten.

– Jag kände mig trygg inför uppgiften. Tränaren och ägaren vet hur bra hästen är. Det är övervägande spännande och något man ser fram emot, säger Erik Adielsson.

Ecurie D. dundrade på. Kilometern klockades till 1.10,2 – sedan gick Frode Hamres häst enkelt undan och vann före Click Bait och Ultion Face. Efteråt var Erik Adielsson minst sagt imponerad över prestationen.

– Den här kan gå hur långt som helst. Han gör det på ett så otroligt enkelt sätt. Tiden är fantastiskt bra, men för mig är det mer imponerande hur han rör sig och hur han tar sig fram. Jag blev djupt imponerad och är verkligen tacksamt mot stall Hamre och ägaren att jag fick köra hästen. Det var en upplevelse. Jag skulle vara dum om jag inte sa att han hade kunnat gå under 1.09 i dag, säger Erik Adielsson.

Segertiden 1.09,2 över 1640 meter är nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker. Ecurie D. putsade Uncle Lasses tidigare rekord från 2016 med en tiondel.

– Han är den bästa hästen vi någonsin haft i stallet och då kan du räkna in Rite On Line, Sea Cove och allihopa. Det är något väldigt, väldigt speciellt med honom. Det var helt enormt det han presterade idag, säger Frode Hamre till Trav Og Galopp-Nytt.

Förstapriset i Fyraåringseliten var 500.000 kronor. I och med segern är Ecurie D. dubbelmiljonär. Han har tidigare vunnit bland annat EM för treåriga hästar på Vermo – trots galopp under vägen.

Världsrekordet för fyraåriga hingstar och valacker på tusenmetersbana har Homicide Hunter som sprang 1.08,5a/1609 meter på Pocono Downs i augusti 2016.

ANNONS

Ämnen i artikeln