Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tomas Malmqvist vann grupp I-lopp på Vincennes

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Tomas Malmqvist fortsätter att skörda framgångar i Frankrike. I dag blev det seger i ett grupp I-lopp på Vincennes. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Tomas Malmqvists framgångar i Frankrike fortsätter. Under söndagen blev det seger i grupp I-loppet Prix des Elites när fyraåriga Intuition höll som klar favorit. Förstapriset var knappt 1.2 miljoner svenska kronor.

Publicerad:

Söndagens huvudlopp på Vincennes var grupp I-loppet Prix des Elites, ett montélopp för fyraåriga hingstar och ston. Förstapriset var 108.000 euro. Tomas Malmqvists sto Intuition (e. Brilliantissime) har övertygat i disciplinen under året och var klar favorit på förhand.

Hästen startade mitt i banan och fick positionen som fyra på innerspår. Med drygt 1.000 meter till mål valde ryttaren Adrien Lamy att gå ut som etta i andraspår. Intuition sökte sig framåt mot ledande Ines de Rioults men i den sista svängen var hon fortsatt ett par längder bakom.

Hon gick i närkamp över upploppet och kopplade enkelt grepp på ledaren. Intuition vann på 1.10,8/2.175 meter, hennes sjätte seger i 25:e starten. Ines de Rioults slutade tvåa och Ideale du Chene blev trea.

Detta var Intuitions andra grupp I-seger. Den 26 juni vann hon ett montélopp med motsvarande status på Vincennes. 

Tränarseger för Christoffer Eriksson

Det blev ytterligare en svenskseger på den franska nationalarenan. I det tredje loppet startade tre svensktränade hästar i Anchor Man, Racing Ribb och Hurricane River (e. Up And Quick). Den sistnämnda drog det längsta strået. Christoffer Erikssons häst kördes av Franck Ouvrie och de hamnade en bit bak i fältet. Med en kilometer fick de positionen som tvåa i tredjespår. Hurricane River fick gå med i rygg fram till utgången av den sista svängen.

När hästarna kom in på upploppet hade ekipaget några längder fram till ledande Floreal men via en ettrig spurt blev det seger. Hurricane River kom hem på 1.12,0a/2.100 meter. Marginalen blev en knapp längd och förstapriset var 23.850 euro.

Hurricane River gjorde sin sjätte raka start i Frankrike. Innan detta lopp hade han två tredjeplatser som bäst. 

Racing Ribb slutade fyra och Anchor Man blev sjua.

ANNONS

Ämnen i artikeln