Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tomas Malmqvists talang Jolly Roger överlägsen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvist. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han gjorde andra starten i karriären och ordnade första segern. I Prix de Gex tävlade Tomas Malmqvists löfte Jolly Roger i egen klass.

Publicerad:

Efter knappt 500 meter av tvååringsloppet Prix de Gex (€27.000) hade Jolly Roger (e. Drôle de Jet) och Adrien Lamy hand om ledningen. Väl där bjöd Tomas Malmqvists häst inte in konkurrenterna i matchen i montéloppet.

Jolly Roger höll ett par längders avstånd till sina konkurrenter loppet igenom och genom sista sväng växte försprånget markant. Jolly Roger kom i mål på 1.15,8/2200 meter och vann med väldigt god marginal. Hästens första seger i andra starten var därmed ett faktum. En seger som betalade 12.150 euro.

– Hästen har tränat väldigt bra en längre tid och vi fick tidigt känslan av att han skulle ha fördel av att tävla i monté. Vi testade att kvala honom i monté och han var väldigt fin. Det är en häst som är väldigt stark och som har bra lungor och hjärta men han är än så länge inte tekniskt fulländad och därför bör monté passa honom bättre inledningsvis, säger Tomas Malmqvist.

Drôle de Jet lämnade jordelivet natten till lördagen efter att ha drabbats av kolik. Jolly Roger är hans första segrande avkomma.

Segern med Jolly Roger var Tomas Malmqvists tredje under vintermeetinget.

– Jag kommer inte ihåg när någon av mina hästar vann så överlägset senast. Efter det här får man våga tro att han tillhör de bättre tvååringarna i kullen, säger Tomas Malmqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln