Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tomas Malmqvists treåring vann grupp II-lopp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvists Jazzy Perrine vann grupp-II loppet Prix Gelinotte på lördagseftermiddagen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under lördagseftermiddagen avgjordes två grupp II-lopp på Vincennes. Det resulterade i en svensk tränarseger när Tomas Malmqvists treåring Jazzy Perrine vann Prix Gelinotte med 54.000 euro i förstapris.
– Hon gick hiskeligt fort, sade tränaren.

Publicerad:

Treåringen var med i den främre träffen direkt och fick positionen utvändigt om ledaren. Första 1.500 meterna travades efter 1.18,3. På sista bortre långsidan fick Jazzy Perrine (e. Django Riff) en rygg att gå i. När de svängde in på upploppet styrde kusken Éric Raffin på i fjärdespår och det treåriga stoets spurt bet bäst över upploppet. Jazzy Perrine har ännu inte varit utanför pallen på åtta starter i karriären, detta var den tredje segern. Segertiden blev 1.17,4/2700 meter.

– Jag tyckte att jag hade bästa hästen innan. Loppet blev inte idealt för henne, hon fick först vandra utvändigt utan rygg. Sen fick hon rygg men i sista sväng galopperade hästen framför och hon stoppades upp lite, men hon löste det. Sedan gick hon hiskeligt fort sista 200-300 metrarna, sade Malmqvist.

Tränaren håller hästen som ett av de bästa stona i kullen. Nu väntar troligen en start under Prix d'Amérique-helgen.

– Hon tillhörde de två-tre bästa i kullen förra året. Hon vann det första tvååringsloppet, då är man direkt i högsta klassen. Sen var hon tvåa i det största loppet under säsongen. Planen är att nästa start blir den 29 Januari. Det är jättestort att vinna ett grupp II-lopp. Vi hoppas att hon senare ska kunna vara med i något grupp I-lopp också.

Det andra grupp-II loppet var ett montélopp där vinnaren får chansen att starta i världens största montélopp Prix d Cornulier. Här gick segern till femårige Hirondelle du Rib (e. Rolling d`Heripre). Stoet hamnade en bit bak i fältet från start och med cirka 1.000 meter till mål styrde ryttare Jean-Loic Claude Dersoir på i tredjespår och med 500 meter till mål satt de i ledning. Hirondelle du Rib höll konkurrenterna på behörigt avstånd över upploppet och vann på tiden 1.13,7/2700 meter. Joel Hallais tränar och förstapriset var 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln