Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppkväll för Björn Röcklinger

Björn Röcklinger gjorde knappast resan till Färjestadstravet förgäves. När tävlingskvällen summerades stod Solvallatränaren noterad för dubbla segrar.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Röcklinger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Årets femte och sjätte seger var ett faktum för Björn Röcklinger under måndagskvällen i Karlstad. Femårige Don’t Be Weak (e. Zola Boko) vandrade mestadels först utvändigt om ledande Leo Leo, men kunde trots det avgå med segern till slut.

Den femårige valacken kopplade greppet in på upploppet och seglade undan till seger med säker marginal på 1.14,7/2140 meter med Petter Lundberg i sulkyn. Hästens första triumf för året. Leo Leo höll till andrapriset medan Livi Oboy slutade trea.

– Jag är jättenöjd. Hästen såg väldigt bra ut hela vägen. Jag vet om att jag har en väldigt snabb häst. Han är ärlig och det kändes onekligen bra. Han har haft mycket problem med sin muskulatur under karriären. Hästen var stel och kantig och var svår att få igång, men när han väl började tävla visade han att han är en fin häst. Vi har jobbat mycket med fodret och med massörer, men framför allt är det hästen som visat vägen och visat att han vill tävla, sade Björn Röcklinger till Kanal 75.

Don’t Be Weak har testat lyckan på V75 tidigare med två tredjeplatser som bästa resultat. Röcklinger kommer att ge sin häst chansen på lördagarna på nytt.

– Jag tycker att jag har en häst som duger bra på V75. Det är dit jag siktar med honom.

Seger blev det även för stallkamraten Handle With Care (e. Maharajah). Det fyraåriga stoet tryckte sig till ledningen 800 meter kvar och vann sedan i säker stil på 1.15,7a/2640 meter tillsammans med Zeb Jonasson. Hästens andra raka seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln