Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppstammade Karnac Wood fortsatt obesegrad

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvist och Karnac Wood i januari i år. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tomas Malmqvists Karnac Wood vet fortfarande inte hur det är att förlora. På söndagen i La Capelle ordnade hingsten tredje raka segern sedan debuten.

Publicerad:

Efter en dryg inledningen hittade Franck Nivard och Karnac Wood (e. Ready Cash–Qualita Bourbon) till ledningen efter dryga kilometern. Där stannade treåringen, förutom en kort positionsväxling med stallkamraten Koelho de Nappes efter 1400 meter, hela vägen in i mål.

Karnac Wood vann loppet på 1.17,3/2750 meter och inkasserade 10.350 euro. Han vann Prix Ex-Canton de Vervins (€23.000) före Kalmio de Lou och Koelho de Nappes.

Karnac Wood är en helbror till avelshingsten och tvåfaldiga grupp II-lopp-vinnaren Fabulous Wood. Mamma Qualita Bourbon sprang in drygt 1,5 miljoner euro och var trea i Prix d'Amérique 2009.

I ett reportage i Travronden gjort i januari i år lyfte Tomas Malmqvist fram Karnac Wood som en häst han hoppades extra på.

En annan som inte startat och som jag tror är en riktigt bra häst är Karnac Wood. Han kommer nog bli riktigt bra framåt sommaren, sade han då.

ANNONS

Ämnen i artikeln