Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topptid av Åke Svanstedts Southwind Tyrion

Foto: TR BILD
Southwind Tyron som tvååring för Åke Svanstedt. Foto: TR BILD

Det blev fyra svenska tränarsegrar under fredagen på Meadowland. Åke Svanstedts femåring Southwind Tyrion stack ut mest då han krossade motståndet från ledningen på topptiden 1.09,8a/1609 meter.

Publicerad:

För Southwind Tyrion (e. Muscle Hill) var det här årets andra seger i fjärde starten och den togs med hela sju längder. Åke Svanstedt körde själv och förstapriset var 11.500 dollar. Åke deläger hästen tillsammans med Lennart Ågren och Tristan Sjöberg.

Ännu mer pengar fanns i prispotten i försöken till New Jersey Sire Stakes för tvååringar. Lucas Wallin-tränade Soiree Hanover (e. Walner) tog sin andra raka seger på lika många starter i ett försök för tvååriga ston. Hon avgjorde från dödens för Tim Tetrick och noterade 1.12,0a/1609 meter. Förstapriset var 15.000 dollar.

Marcus Melander kunde i sin tur glädja sig över en tränarseger i ett försök för tvååriga hingstar och valacker. Här var det My Way (e. Muscle Hill) som spårade hela vägen för Tim Tetrick och vann på 1.11,2/1609 meter. Förstapriset var 15.000 dollar och det handlade om första vinsten i andra starten.

Den fjärde blågula vinsten ordnade Per Engblom-tränade Mon Amour (e. Muscle Hill), som för Dexter Dunn avgjorde knappt på 1.11,0a/1609 meter. Det var årets tredje seger och den gav 6.250 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln