Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toto Barosso vann debuten på fransk mark

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Toto Barosso och Johan Untersteiner. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Johan Untersteiner startade Toto Barosso i Frankrike för första gången. Ett klokt beslut skulle det visa sig – den femårige valacken var bäst av samtliga i Prix de Bourigny.

Publicerad:

Han har vunnit lopp i både Sverige och i Tyskland tidigare i år. Nu kan Johan Untersteiners Toto Barosso (e. Ready Cash) lägga en seger på fransk mark till samlingen.

På torsdagen gjorde dem femårige valacken sin första start i Frankrike. Johan Untersteiner var själv på plats och styrde honom till seger i Prix de Bourigny (€70.000).

Med kilometern kvar av loppet gick ekipaget med i tredjespår och 300 meter från mål var han framme utvändigt om ledaren. Över upploppet hade Toto Barosso inga bekymmer att avgöra på 1.12,0a/2100 meter.

– Johan har kört många bra lopp på Vincennes, han hamnade lagom bra på det från start, det är inte bra att hamna för långt fram i starten där. Det är sällan någon leder runt om på Vincennes. Hästen gick strålande och han verkar bara bli bättre för varje lopp, säger Peter Untersteiner i ATG Live kort efter målgång.

Ägaren Leif Bergwall kunde därmed inkassera 31.500 euro i förstapris. Segern bärgades före Sébastien Houyvets Help Me Win. Där bakom inkom tre av Tomas Malmqvists hästar som trea, fyra och femma. Howdy Partner tog hand om bronspengen före stallkamraterna Devs Definitif och Invictus Madiba.

FAKTA

Svenska tränarsegrar under vintermeetinget 3/11 – 4/3:

Tomas Malmqvist – 3:

  • 13 november – Prix de Besancon – 22.950 euro – Isla Jet
  • 24 november – Prix de Picardie – 27.450 euro – Isla Jet
  • 26 november – Prix Timoko – 27.000 euro – Kamehameha

Johan Untersteiner – 1:

  • 1 december – Prix de Bourigny – 31.500 euro – Toto Barosso
ANNONS

Ämnen i artikeln