Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toto Barosso vann Preis von Hamburg

Foto: TR BILD
Toto Barosso. Foto: TR BILD

Lite i skymundan körde Hamburg en stor tävlingsdag under måndagseftermiddagen.
I femåringsloppet Preis von Hamburg med 20.000 euro till vinnaren blev det svensk succé.
Jörgen Sjunnessons styrde in Johan Untersteiner Toto Barosso.

Publicerad:

Hamburgs största tävlingsdag har tidigare legat på söndagar och haft spelmässig förstärkning av Grand Slam 75. I år gällde V64-spel under eftermiddagen och flera svenska tränare fanns på plats.

Preis von Hamburg kördes för femåringar över 2200 meter med ett förstapris om 20.000 euro och Jörgen Sjunnesson tog en mycket lugn start med Toto Barosso (e. Ready Cash). På bortre långsidan fick valacken dra fram Conrad Lugauer med Hildago Heldia men kunde trots det kopplade grepp på de invändiga och kunde hålla denne bakom sig. Hildago Heldia fick nöja sig med tredjeplatsen, tvåa blev Bayard.

“Väldigt komplicerad häst”

Segern blev säker på 1.13,1a/2200 meter. Peter Untersteiner fanns på plats och fick åka med på skalmen, som hästskötarna brukar göra, och skötte snacket i vinnarcirkeln.

– Det är en väldigt komplicerad häst men i dag stämde allt perfekt med honom och Jörgen gjorde allt rätt, sade han.

Peter deklarerade även att Frankrike är ett mål i vinter. Noterbart är att tyskfödde Toto Barosso vann Grosser Preis von Deutschland i fjol och därmed är obesegrad i Hamburg.

Foto: ATG.se
Indy Rock var ensam på målfotot. Foto: ATG.se

Succén höll i sig

Framgångarna fortsatte för duon Sjunnesson och Untersteiner. Huvudlöpningen var just Grosser Preis von Deutschland med 20.000 euro till vinnaren. Indy Rock (e. Readly Express) har haft ett motigt år – nu var det proppen ur. Från ledningen var han fullständigt överlägsen och tog årets första triumf på ett imponerande sätt, i det slagna fältet fanns bland annat danske derbytvåan Garfield. Segertiden blev 1.12,3a/2200 meter och segermarginalen blev sju längder. 

– Hästarna presterade så bra som jag hoppades på, sade Jörgen Sjunnesson.

Överlägsen stayervinnare

I stayerloppet med 7.500 euro till vinnaren var Patricia van der Meers franskfödda Hooper des Chasses (e. Quaker Jet) fullständigt överlägsen. Rudolf Haller styrde på med på bortre långsidan och svepte fältet för att sedan försvinna undan till en löjligt lätt seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln