Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tränardubbel för Kim Eriksson

Kim Eriksson är mest känd som en bra kusk, men nu börjar han flytta fram positionerna även som tränare. I kväll blev det en prydlig tränardubbel på Åby genom Claw (V64-4) och Speedy Cash Vicane (V64-6).
– Jag har tagit två sådana tidigare på Mantorp, men det här var första gången på Åby.

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Claw var en av Kim Erikssons två vinnarhästar i kväll på Åby från det egna stallet (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Kim Eriksson inledde i V64-4 från ledningen bakom egentränade sexåringen Claw (e. Super Photo Kosmos). Efter 1.14,8 första varvet var värsta hotet Wolf Of Wallstreet chanslös att utmana från vinnarhålet.

– Sista biten pinnade Claw iväg och var riktigt fin. Det är mycket tävling i honom och ibland knyter det sig. Men det känns roligt att han tycker det är så roligt, sade Kim Eriksson i Åbys vinnarcirkel, som sedan även satte dit egentränade Speedy Cash Vicane (e. Jaded) i V64-avslutningen.

Förövrigt den enda i V64-omgången som inte vann från ledningen. Istället avgjorde Kim Eriksson en tät slutstrid från andra par ytter.

– Jag tänkte ta dödens som vanligt, men det blev ännu bättre när vi fick andra par utvändigt. Det verkade säkert sista biten, men sedan kom Svend Dyhrberg väldigt snabbt via open stretch. Så då kändes det inte helt givet att vi vann, kommenterade Kim Eriksson i vinnarcirkeln.

Men vann gjorde Kim och var förstås mäkta nöjd med den här travkvällen.

– Ja, det här var otroligt skönt.

I V64-inledningen blev det en odramatisk spetsseger för Håkan K Persson-tränade favoriten Wingait Henke (e. Maharajah). Stefan Persson fick bestämma i 1.18-tempo över lång distans och vann avstannande på 1.16,4/2640 meter.
– Det är en bra häst som lägger mycket mark under sig. Han hade en svacka i somras men nu är han tillbaka igen, sade färska tusenklubbsmannen Stefan Persson.

I ett lärlingslopp (V64-2) bjöds det på en spännande upploppsduell mellan ledande favoriten Brady D.E. (e. Love You) och utvändige Strong Vacation. Den förstnämnde visade bra skalle som kunde hålla undan knappt trots att stilen inte var den bästa.

– Jag hade sett några lopp med Brady tidigare och visste att han inte var så snabb från start, utan istället hade styrkan som sitt vapen, berättade segerkusken Tyler Mifsud, som är nominerad i Komet-kategorin vid Årets Häst-galan.

Per Nordström höll enkelt ledningen med femårige Natorp Bo (e. Andover Hall) i V64-3. Trots 1.12,5 första varvet fanns det krafter kvar till slut för en enkel vinst.

– Jag hade tävlat mot Natorp Bo med Önas Prince och visste att det var en bra häst. Så det kändes trevligt att få in honom i träning. Han fick en växel till när jag ryckte tussarna till slut och gjorde det väldigt bra, sade Per Nordström ki vinnarcirkeln, som vann på fina 1.11,6a/1640 meter.

Vilken vinnarpositionen var i V65-5? Jo, spets förstås. Peter Ingves pressade sig till ledningen in i första kurvan med Morten Melin-tränade Quiz Roc (e. Smashing Victory) och öppnade första halvvarvet efter 1.10,8. Det blev lite lugnare sedan och Ingves hade full kontroll sista biten. Det handlade om tredje raka spetsvinsten.

ANNONS

Ämnen i artikeln