Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre gånger Ohlsson i Örebro

Foto: TR BILD/ATG
Ulf Ohlsson inledde V64-spelet med segrar bakom Luca Viallo Boko (till vänster) och Nordetia (till höger). Foto: TR BILD/ATG

Först skrällde Ulf Ohlsson med Luca Vialli Boko i inledningen. Sedan satte han dit en av omgångens största favoriten i form av Daniel Redén-tränade Nordetia. Innan kvällen var slut hann det bli ett hattrick för kusken.

Publicerad:

Omgången kunde inte börja mycket bättre för Ulf Ohlsson. Dels för att Luca Vialli Boko (e. Ready Cash) höll sig till trav, dels för att han serverades ett perfekt lopp av kusken.

Efter en tidigt galopp på Illuminati K.W. blev det en position i rygg på betrodde Forcebewithyou och Petter Lundberg. Där kunde Ulf Ohlsson sitta kvar fram till utgången av slutsvängen. Med i rygg tassade Born Winner och Magnus Jakobsson men en galopp förstörde dagen in på upploppet. Då blev det en mycket enkel seger för Ulf Stenströmer-tränade Luca Vialli Boko som vann på 1.15,5/2640 meter.

– Det blev helt perfekt när Jörgens felade tidigt och jag fick ryggen på Petter. I sista sväng kändes det som att den utvändigt började tröttna ganska rejält och då förstod jag att jag skulle få luckan, sade Ohlsson i vinnarcirkeln.

Kusken har nu kört hästen i fem raka starter. Två har slutat med seger, två med galopp.

– Han är väldigt svår. Senast blev han rullig till slut och galopperade innan det har det berott på att han har ett konstigt rörelseschema. Nu har Stenströmer fått till honom riktigt bra tycker jag.

Andra raka för treåringen

Mer Ohlsson blev det redan i loppet där på. Då med Propulsion-sonen Nordetia som klämde in både en seger och en galopp i tävlingsdebuten tillsammans med Ulf Ohlsson. I start nummer två blev det återigen en etta, men ingen galopp.

Efter en lugn start från innerspår bakom bilen hittade Ohlsson till slut andra utvändigt. En position han lämnade drygt 700 meter från mål. Sedan gjorde den treårige hingsten resten och vann säkert på 1.15,4a/2100 meter.

– Han gick undan i fin stil tycker jag. Det är en fin individ, sade Ohlsson i vinnarcirkeln.

Där berättade han att hästen visade upp mental utveckling efter debuten.

– Han accepterade att få grus på huvudet bättre nu. Det klarade han inte förra gången. Vi övade lite innan start i dag och det kändes som att han skulle acceptera det.

Kusken tror på mer framgångar framöver.

– Daniel är otrolig på att utveckla hästarna och det kan han säkert göra med den här också. Han har ju papperna i ordning i alla fall, sade kusken och syftade på att Nordetioa har Lily Kronos som mamma som Born Unicorn.

Den sistnämnde tränas av just Daniel Redén, precis som Nordetia.

Ohlsson och Redén avslutade kvällen med ytterligare en seger då kusken styrde Solvallatränarens Bengan (e. Django Riff) till seger i ett treåringslopp.

Fullständiga resultat från tävlingskvällen i Örebro finns på Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln