Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre segrar för Ohlsson på Eskilstuna

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Ulf Ohlsson har fått en flygande start på 2023.
Under Eskilstunas V64-omgång vann han tre av loppen.
– Det rullar på rätt bra, säger Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Han inledde med att styra Petri Salmela-tränade Power Blaster (e. Conway Hall) först över linjen efter ett lopp mestadels i ryggar. 300 meter från mål kunde Ohlsson styra ut honom för attack och han avslutade bra till säker seger.

– Han har visat uppåtform på slutet men vi hade ju flyt med loppet idag. Det kunde inte lösa sig så mycket bättre då vi fick vila i omgångar. Han avgjorde på ett bra sätt, säger Ohlsson.

Segertiden blev 1.15,6/2640.

I stoloppet skrällde femåriga Backwood's Boggie (e. Beer Summit) till efter en stark avslutning då hon rundade hela gänget.

– Hon har ju suttit fast några gånger så jag tänkte att det snart borde vara dags för seger. Sedan var jag väl inte så säker på att vi skulle kunna vinna det här loppet med tanke på utgångsläget. Men hon var jättepositiv idag, säger Ohlsson om stoet som tränas av Petri Salmela.

Stark avslutning

Tredje segern kom i V64-avslutningen då Svante Båths Albacete (e. Ready Cash) stod för en stark avslutning från köposition. In på upploppet såg det ut som han skulle få nöja sig med andraplatsen då Untouchable In (e. Zola Boko) hade ett stort försprång i täten.

– Men jag hade ändå lite feeling 400 kvar att det kanske skulle gå med tanke på att ledaren dragit hårt. Albacete avslutade också jättebra men ledaren höll också farten in i mål säger Ulf Ohlsson.

Kvällens största favorit var Oskar J Anderssons fyraårige Sultan Sea (e. Maharajah). Han tog enkelt hand om ledningen men släppte i första kurvan till Riset Ås (e. Trixton). 1500 meter från mål tog ekipaget åter över ledningen och sedan hade Sultan Sea inga problem att hålla de övriga ifrån sig in i mål.

– Jag hade kunnat behålla ledningen i första kurvan. Men jag förstod att Djuse skulle skulle släppa ifrån sig ledningen så jag valde att inte svara i första läget. Han kändes bra hela vägen i sin speciella stil, säger Oskar J Andersson.

Hästen köpte Oskar J Andersson in på elitauktionen och har hela tiden känt att det är en talangfull häst.

– Han har framför allt styrkan. Men det är en lite ovanlig häst eftersom han inte utvecklat snabbheten i loppen. Det är tekniken som fattas ännu men styrkan är ändå det viktigaste vapnet. Jag tror fortsatt mycket på honom, säger Oskar J Andersson.

ANNONS