Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre svenska segrar på Vincennes

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvist var den tränare som vann det högst doterade loppet av de svenska tränarna på Vincennes, det när Intuition vann grupp II-loppet Prix Emile Riotteau med 54.000 euro i förstapris. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Ikväll reds två grupp II-lopp i monté på Vincennes. I ett av dessa blev det svensk triumf genom Tomas Malmqvists fyraåring Intuition. Dessutom tog Marie Norberg sin första tränarseger, och så slog Björn Goop till i tävlingskvällens första lopp.

Publicerad:

Det första av de två grupp II-loppen var ett fyraåringslopp för ston. Tomas Malmqvist-tränade Intuition (e. Brillantissime) fick tidig ledning, ryttaren Adrien Lamy valde sedan att släppa. Med cirka 800 meter mål tog Intuition över igen och i sista sväng gick ekipaget undan. Det blev en överlägsen seger och klockan stannade på 1.13,3/2.700 meter.

Förstapriset i loppet var 54.000 euro. Hästen har snart sprungit in tre miljoner svenska kronor. Detta var femte segern i 24:e starten.

Det andra grupp II-loppet var för fyraåriga hingstar i monté och kördes utan svenskintressen. Även här var förstapriset 54.000 euro och sex hästar fanns med. Två stycken diskvalificerades under loppet och fältet blev därmed väldigt litet. 

Två hästar gjorde upp om segern över upploppet, Inshore (e. Real de Lou) och Ici C'est Paris. Den förstnämnda drog det längsta strået och vann på tiden 1.14,5/2.700 meter. I sadeln satt Alexandre Abrivard.

Första segern för Norberg

I det sjätte loppet tog Marie Norberg sin första seger som egen tränare. Det var det fyraåriga stoet Istania de Viette (e. Carat Williams) som ordnande den historiska triumfen.

Kusken Yoann Lebourgeois skickade iväg hästen från start och det blev en tidig ledning. De ledde sedan varje meter av loppet och kom hem på tiden 1.14,3/2.850 meter.

Hästen ägs av Stall Courant och tog fjärde segern i 16:e starten. Förstapriset var 14.850 euro.

Björn Goop slog till

Även Björn Goop fick med sig en seger, i tävlingsdagens första lopp vann han med egentränade Geoffrey d’Am (e. Timoko). Loppet avgjordes över 2.700 meter med voltstart. Ekipaget satt till en början en bit bak i andraspår. Mitt i loppet tog Fredrik Wallin-ägda Criteriton över ledningen. Han anförde fältet när de svängde in på upploppet samtidigt som Geoffrey d’Am drog tåget i tredjespår.

Den sistnämnda visade sig starkast över upploppet. Segertiden blev 1.14,0/2.700 meter. Criterion slutade fyra.

Geoffrey d’Am har tränats av Björn Goop genom hela karriären och inledde karriären i Sverige med en seger på fem starter år 2019. Sedan har han uteslutande tävlat i Frankrike. Kvällens seger var karriärens fjärde på 41 starter. Kvällens seger var värd 22.950 euro. 

Hästen har nu sprungit in över 1,5 miljon svenska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln