Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka för Soiree Hanover

Foto: Chris Tully
På lördagen tog Lucas Wallins Soiree Hanover tredje raka segern. I sulkyn satt Tim Tetrick. Foto: Chris Tully

LEXINGTON. Senast blev det seger i Jim Doherty Memorial. På lördagen laddade Lucas Wallins Soiree Hanover upp inför Breeders Crown-finalen med seger i International Stallion Stakes för tvååriga ston på Red Mile.

Publicerad:

Kretsen runt hästen ville ge sin häst ett passande upplägg inför kommande storlopp, finalen av Breeders Crown. Tim Tetrick gav också Soiree Hanover (e. Walner) ryggar in i det längsta men när loppet skulle till att avgöras gick stoet allra snabbast.

43.750 dollar var segern värd och den togs på 1.11,0a/1609 meter. På plats på banan i Kentucky var hästens ägare Calle Wihlborg.

– Det här var riktigt häftigt, det är första gången jag är på plats i och med en seger i USA. Det har alltid varit en dröm att få vinna lopp på plats och detta är den banan jag känner är allra roligast. Det är klassisk mark, säger han.

Foto: Mattias Holmgren/TR Bild
Calle Wihlborg har vunnit lopp i USA med både Darling Mearas och Commander Crowe tidigare. Men lördagens seger med Soiree Hanover var den första han själv bevittnade på plats på amerikansk mark. Foto: Mattias Holmgren/TR Bild

Soiree Hanover har haft en framgångsrik inledningen på karriären. Senast vann hon Jim Doherty Memorial. Av sju lopp har fem slutat med seger och hon har sprungit in 436.175 dollar.

– Hon har varit grymt bra. Jag vill rikta ett stort tack till Lucas och teamet och även Tetrick har kört henne djävulskt bra varenda gång. Vi sysslar mest med avel och hon är primärt köpt med tanke på att hon har jäkligt bra blod. Jag kunde inte drömma om att det skulle bli de här framgångarna, det är skithäftigt. Vi trodde att vi skulle få ett fint fölsto men nu har vi något alldeles, alldeles extra.

Vad säger du om insatsen i dag?

– Tanken var inte att det skulle vinnas till varje pris. Det här var ett lopp som var ett led i matchningen mot Breeders Crown-finalen som går om ett par veckor. Hon skulle få ett snällt lopp och visst fick det gärna bli seger men det var inget som kändes tvunget. Jag ändrade hemresan efter auktionen för att få se loppet och då är det häftigt att få vara med och vinna också.

Calle Wihlborg är förväntansfull inför kommande uppgift – finalen av Breeders Crown.

– Det blir jäkligt coolt, tyvärr missar jag det loppet för det är samma dag som höstlovet börjar och då har jag lovat familjen en resa till Spanien sedan länge. Jag försökte övertala dem om att åka till USA men det var ingen som gick på den finten. Vi får följa det från datorn men det ska bli jäkligt roligt. Hon visade igen i dag att hon är en av de som kan vara med och göra upp om det.

Från bankanten fick Lucas Wallin se sin häst få en optimal genomkörare.

– Det var toppen, vi ville preparera henne inför Breeders Crown-finalen och som Tim och jag pratade om innan loppet var huvudsaken att ge henne ett bra lopp där hon avslutar bra. Vi ville ge henne ett bra lopp inför finalen och det löste sig perfekt, Tim körde perfekt som vanligt, säger han.

Segern togs före Åke Svanstedts Warrawee Michelle.

– Det blev ett optimalt lopp. Andra ”fyrahundringen” gick otroligt sakta med tanke på att det är en otrolig blåst på bortre långsidan. Åke har en riktigt fin häst och det är inte så lätt att plocka ned den. Men min har bra löpskalle och är snabb, det var väldigt kul att få vinna och det gör det extra kul eftersom Calle är på plats också.

ANNONS

Ämnen i artikeln