Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka segern för Kit de Luca

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kenneth Haugstad lotsade Kit de Luca till seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Stefan P Petterssons hästar har börjat 2023 på ett strålande vis. På söndagen ordnade det fyraåriga stoet Kit de Luca tredje raka segern – hon vet fortsatt inte hur det är att förlora det här kalenderåret.

Publicerad:

Från springspåret i Eskilstuna hittade Kenneth Haugstad till ledningen med Stefan P Petterssons häst. Efter att ha öppnat första 500 meterna efter 1.20,5 skärpte ekipaget tempot successivt. Kit de Luca (e. Oasis Bi) varvade på 1.19,1 för att sedan gå undan och vinna med knapp men säker marginal på 1.16,1/2140 meter.

– I den giltiga starten var hon som en blixt iväg och efter att ha fått köra 1.19 förstod jag att Jörgen (e. S Eriksson med Ballerina Indika, reds. anm.) skulle komma med sin häst. Det blev körning sista varvet men hästen visade mycket bra inställning och kanonform. Jörgens häst var med i Breeders Crown och är en ruskigt bra häst. Men jag fick spara mycket speed på min häst i början och det hade vi nytta av till slut, säger Kenneth Haugstad i segerintervjun.

Efter att ha inlett karriären med nio raka starter under seger är Kit de Luca hittat stilen på allvar. Det här var hennes tredje raka triumf, hon vet fortsatt inte hur det är att förlora i lopp under 2023. Söndagens seger togs före Ballerina Indika och Cersei Gene.

Stefan P Pettersson reste till Eskilstuna med två hästar. Han reste därifrån två segrar rikare. Två lopp tidigare hade nämligen Donna As (e. What The Hill) gjort som stallkamraten och segrat från ledningen.

Det fyraåriga stoet öppnade första kilometern efter 1.16,9 och gick sedan undan och segrade säkert på 1.15,4a/1640 meter. Det här var hästens andra raka triumf, vid bägge tillfällena har Gustav Hellman skött tömmarna, och ekipaget är fortsatt obesegrat tillsammans.

– Det kan inte gå så mycket bättre än vad det gör för dagen. Jag är överlycklig. Hon har känts väldigt fin och vintern har verkligen gjort gott för henne. Loppet utvecklade sig väldigt bra för vår del. Det kändes väldigt bra hela vägen, säger Gustav Hellman i segerintervjun.

Donna As vann före Supermackan och Checklist.

ANNONS

Ämnen i artikeln