Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka segern för Payet D.E.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jarmo Niskanen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Payet D.E. fortsätter sitt segertåg i Frankrike efter flytten till Jarmo Niskanen. På måndagen var hans bäst i Beaumont de Lomagne.

Publicerad:

Det var ingen diskussion till slut. I Beaumont de Lomagne, ett par mil nordväst om Toulouse, var den svenskägda sexårige valacken Payet D.E. (e. Main Wise As) på jakt efter tredje raka segern. Varav den andra i följd sedan flytten från Jean-Michel Bazire till Jarmo Niskanen. Och visst skulle det bli seger på nytt.

– Det är tacksamt att få en häst i träning som är i full form och startklar, där allt arbete redan är gjort och dessutom fortfarande står billigt inne i klassen. Han visade senast att han duger på Vincennes, och har han bra lopp så startar vi där, sade Jarmo Niskanen till Equidia efter segern.

Payet D.E. startade i Grand Prix Dynavena Maisagri (€40.000) med Anthony Barrier i sulkyn. Barrier gav Payet D.E. en trivsam resa i ryggar genom hela loppet och när ledande Extreme Desbois galopperade in på upploppet blev segermarginalen för Payet D.E. god.

– Det var en fin häst och var trevligt att köra, och han vann enkelt. Han står fortfarande billigt inne i klassen och han kan nog ha sitt att säga till om i vinter, sade Anthony Barrier till Equidia.

Han kom i mål på 1.14,0/2550 meter och inkasserade 18.000 euro till sina ägare K M Hästfarm i Holm AB.

ANNONS

Ämnen i artikeln