Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Anette Lorentzon på Oak Grove

Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD
Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD

Anette Lorentzon fortsätter att plocka segrar på löpande band. På tisdagen blev det en trippel för stallets hästar på Oak Grove.

Publicerad:

I USA är det vanligt att de bästa hästarna slutar tidigt och tas till avel, men där bakom är det många som fortsätter att tävla långt upp i åldrarna. Ett exempel på det är tioårige valcken Eye Ofa Tiger Ås (e. Chapter Seven) som gjort hela 166 starter och vunnit 44 lopp under sin karriär. 

På onsdagen startade Anette Lorentzons häst på Oak Grove i Kentucky och spurtade till seger för Marvin Luna. Förstapriset var 15.000 dollar och klockan stannade på 1.11,1a/1609 meter. Genom hela karriären har Eye Ofa Tiger Ås tjänat motsvarade tio miljoner svenska kronor och han ägs av Kjell Johansson.

Nästa seger kom för Lorentzon kom med stoet Cleopatra Ås (e. Lionhunter) som också kördes av Marvin Luna. Hästen vann säkert från ledningen på 1.12,6a/1609 meter och tjänade 8.500 dollar. 

I loppet efter var prisschecken ännu större, och där var fyraårige Brodeur (e. Tactical Landing) först över linjen. Klockan stannade på 1.10,4a/1609 meter och förstapriset var 11.500 dollar. Hästen ägs av ACL Stuteri, Anette Lorentzon och Kjell Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln