Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger för Jörgen Westholm

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jörgen Westholm. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Numera har han licensen på Solvalla men det hindrar inte Jörgen Westholm från att regelbundet besöka Rommetravet. På fredagen ordnade han tre raka triumfer på den tidigare hemmabanan.

Publicerad:

Segermelodin bakom samtliga vinnare var spets och slut. Klack Molle (e. B.W.Modde) har galopperat bort sig i majoriteten av sina starter men denna gång skötte den femårige valacken sig hela vägen. Det slutade med en överlägsen seger på 1.27.9/1640 meter. Hästens fjärde seger i karriären.

– Han är nybliven femåring och vi har ingen panik. Vi nöter på och det finns bra fart i hästen. Jag har inte varit nöjd med honom hittills. Det är mycket passgång i honom och han är lite knepig i aktionen, han springer och slår sig på armbågarna men jag har sagt till ägarna att vi ska ta det lugnt. Han kommer att bli en bra sprinter och när vi kan lätta honom till våren kommer han springa fort, säger Jörgen Westholm i segerintervjun.

Från ledningen var även stallkamraten Mercenary (e. Ready Cash) bäst. Från tillägg hittade den sexårige valacken tidigt till tät där han öppnade första kilometern efter 1.18,5. Han hade sedan inga bekymmer att gå undan och ordna karriärens femte seger på 1.16,9/2660 meter.

Den fyraårige valacken Cameron (e. Maharajah) ville inte vara sämre. I karriärens sjätte start var hans första seger ett faktum. I ledningen öppnade han första kilometern efter 1.18,5. Han gick sedan förtjänstfullt undan och vann med ett par längder på 1.17,3a/2140 meter. Sista halvvarvet klockades till 1.15,0.

I Travrondens tävlingscenter hittar du alla resultat från den aktuella tävlingsdagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln