Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger för Öystein Tjomsland

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Öystein Tjomsland var inte själv på plats på Umåker men kunde glädja sig över en trippelseger som tränare. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Det var flertalet fina kallblodslopp på programmet när Umåker/Bollnäs stod som värd för V64 Express under fredagskvällen. Öystein Tjomsland var framgångsrikast med en trippelseger som tränaren.

Publicerad:

Av dessa tre vinster kom en inom V64-spelet. Det var sjuårige Tangen Frikk (e. Mörtvedt Jerkeld) som ordnade andra raka när han från dödens plockade hem Kung i Norr (V64-4) på 1.25,4/2140 meter för Rikard N Skoglund. Förstapriset var 75.000 kronor.
– Styrkan är hans allra bästa egenskap, påpekade skötaren Madelene Eriksson.

Redan i andra loppet segrade Ulf Ohlsson med Öystein Tjomsland-tränade Trö Kasper (e. Bork Odin) i Eld Kevins lopp för treåringar. Detta trots 80 meters tillägg. Förstapriset var 100.000 kronor.

Seger nummer tre för Tjomsland kom med femårige Vestpol Loke och Ulf Ohlsson i sjätte loppet. Här var förstapriset 30.000 kronor.

Ola Åsebö har en fin fyraåring i Soldhöjdens Drake (e. Lome Brage), som tidigare i år bland annat blev fyra i svenska kallblodsderbyt. Nu tog han tredje segern i fjärde starten på kort tid. Ola Åsebö attackerade dryga varvet från mål och avgjorde säkert från dödens i Troll Kevins lopp (V64-2) med 100.000 kronor i förstapris.

Ett annat kallblod som verkligen gjort det bra i år är Jan-Olov Persson-tränade Stjärnblomster (e. B.W.Modde). Trots 60 meters tillägg hade hon en lämplig uppgift i Pokettas lopp (lopp 4) över medeldistans. Hon rundade också allt och vann med nio längder på 23,7/2.200 meter. Förstapriset var 100.000 kronor och det handlade om åttonde raka segern!

I Bollnäs var norsktränade Björkevarg (e. Moe Svarten) en av V64-vinnarna. Stilen var annorlunda, men hästen visade bra fart.
– Man måste hålla i ordentligt, då går det bra, sade segerkusken Ove Bakkevold Reime.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln