Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger för Per Lennartsson

Resan till Värmland och Färjestad var knappast förgäves för Per Lennartsson. När tävlingskvällen var över hade han vunnit tre lopp.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Per Lennartsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Nappa Scar (e. Scarlet Knight) hade inte startat på knappt ett år, men Per Lennartssons nioårige hingst visade upp fina takter trots uppehållet. Nappa Scar kördes till ledningen efter ett drygt halvvarv och öppnade sedan första varvet efter 1.11,7.

Han behöll sedan kommandot hela vägen in i mål och vann på 1.12,3a/2140 meter.

– Jag måste lyfta på hatten för hästen. Jag trodde inte att han skulle klara av det här upplägget. Han är tapper och jag är fantastiskt nöjd. Förhoppningsvis får han vara frisk nu och då tror jag att han kommer att tjäna fina pengar i vinter, sade Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Innan dess hade stallkamraten Make Him Young (e. Make It Happen) tagit en övertygande seger. Den treårige valacken gjorde sitt första framträdande på tävlingsbanan och vann på 1.17,1/2140 meter.

– Han var fin i kvalet och har tagit tid på sig. Han är väldigt lat och flegmatisk och i den här klassen hade han bra kontroll. Det är en häst som kommer att bli bra som äldre, sade Per Lennartsson.

Seger för Per Lennartsson blev det även bakom Svante Båths Albacete (e. Ready Cash). Den treårige valacken har tävlat framgångsrikt och det här var hans tredje seger i den åttonde starten.

Från ledningen vann han med säker marginal på 1.14,3a/2140 meter.

– Hästen var väldigt fin. En otrolig vilja och inspiration. Han var lite tassig i slutet av loppet och har lite grann att lära fortfarande, men det finns potential, sade Per Lennartsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln