Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger till Oscar Berglund – Mellby Galanga mot V75

Fyra hästar till start resulterade i tre segrar.
Oscar Berglund hade en suverän torsdag och nu spänner han bågen med Mellby Galanga.
– Nu har han hittat sig själv och fungerar bättre i sulky, säger han.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Sexårige Maharajah-sonen Mellby Galanga har matchats flitigt i montélopp med framgång. I slutet av september gjorde han årets första sulkystart vilken resulterade i seger och nu följde han upp den med ytterligare en på ett väldigt läckert vis efter att ha gjort grovjobb.

– Verkligen ett bra intryck. Han är en sådan som alltid visat kapacitet men varit ointresserad av att göra rätt för sig och varit för trång i gången när han sprungit och spänt sig i en sulky. I monté har han däremot fungerat bra men nu har han hittat sig själv och slappnar av även i sulky. En gång är ingen gång, två gånger i följd var positivt, säger tränaren Oscar Berglund.

Nu väntar STL-start på Solänget nästa helg.

– Han har kapacitet för det men måste också få ut varje procent för att räcka till ordentligt där.

Dramatik slutade väl

Många procent såg ut att gå åt skogen för Berglunds Ronja Boko (e. Broadway Hall) som var het inför sitt lopp och dessutom åkte kusken Magnus A Djuse ur vagnen. Väl i loppet lyckades hon trots den negativa uppladdningen ta en komfortabel triumf.

– Nästan chockartat. Hon är den typen av häst som en person får köra för första gången, världens läromästare. I dag var hon påtänd modell större och skentravade i princip i provstarter och i en återkallad start. Dessutom den där incidenten, jag tror att de krokade ihop och det är tur att Magnus är ung och smidig och redde ut situationen. Mot den bakgrunden var det lite överraskande att det gick vägen.

Trippel genom lunchseger

Tidigare under dagen lyckades aktuell duo lika bra då No Limit Express (e. Readly Express) vann under Bollnäs lunchtrav.

– Med den stammen han har borde han ha levererat tidigare än vad han gjort men han är en late bloomer som varit sen i mognaden. Ägarna har haft ett enormt tålamod med honom så det är roligt att han börjar betala tillbaka sig lite, inte direkt i pengar hittills men i upplevelser.

ANNONS

Ämnen i artikeln