Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tupac Face ordnade Wilma Lindbergs första seger

Foto: ATG
Julia Nilsson styrde Tupac Face till seger. Wilma Lindbergs första som tränare. Foto: ATG

Wilma Lindberg, 21, är inne på sitt första år som B-tränare.
Innan det tog slut hann Tupac Face se till att hon inte lämnar det segerlös.
– Det är helt fantastiskt, säger tränaren.

Publicerad:

Men det har varit en prövning. Färjestadstränaren kom till Mantorp med fyra andraplatser på 18 starter som facit.

– Det har ändå gått bra även om det varit stolpe ut mest hela tiden. Det här kändes lite som sista chansen innan vintervilan.

Först ut var den fyraårige valacken Wiltons som fick sällskap av Carl Johan Jepson i sulkyn i GS75–2. Efter ett lopp i rygg på ledande Listas Die Hard kom luckan försent och Lindbergs femte andraplats var ett faktum.

– Det var ingen ide att rycka huvan på honom tyvärr. Det kändes lite surt men samtidigt var jag så nöjd med hur bra hästen var.

Succén kom i den femte avdelningen. Då tog Lindberg hjälp av Färjestadskollegan Julia Nilsson när Tupac Face startade i K100-loppet.

– Jag stod vid bankanten med mamma. I början var jag lite besviken när jag såg att han satt fast i tredje invändigt.

I sista sväng kom luckan.

– Först tänkte jag att det blir pengar. Sean kom luckan och… Ja, jag tänkte: ”Men vad i helvete, vi kan vinna”. Vi bara stod där och hoppade och skrek.

Stor segerglädje

Segermarginalen skrevs till en halv längd när Lindbergs sexåring spurtade förbi Ekens Mr Frappen den sista biten. Segern var värd 35 000 kronor – och betydligt mycket mer.

– Jag vet inte riktigt hur jag mår än. Det är svårt att ta in dagen. Så jäkla roligt att båda gick så bra. Sedan det här med att vi inte har fått en seger på hela året. Det är otroligt roligt.

För kusken Julia Nilsson var det årets sjunde fullträff.

– Vi hamnade i tredje invändigt eftersom det inte är någon som vill vara invändigt i de här loppen. När luckan kom i sista sväng svarade hästen otroligt bra när jag ryckte tussarna. Jag hade faktiskt problem att få stopp på honom efter mål, säger Nilsson.

Vad säger du om ditt år som kusk?

– Fantastiskt bra. Jag har aldrig varit i närheten av sådana här siffror. Jag har väl tagit fler segrar i år än vad jag har gjort på alla andra år tillsammans, säger kusken som jobbar skift som maskinförare till vardags.

– Jag hoppas komma igång lite med mina egna hästar som jag tränar hemma framöver och sedan vill jag fortsätta köra så många lopp det bara går.

Hästar med familjen

För Wilma Lindbergs del är travet en ren familjeangelägenhet för dagen. Hon tränar duon Wiltons och Tupac Face samtidigt som systern Nora Lindberg tränar trion C.M.T.Queen Lee, Dirc och Godric. Alla fem tillhör familjen som även består av mamma Sofia, pappa Arne och lillebror Albin.

– Det hade varit jättekul att jobba som egen tränare i framtiden. Det är det jag hoppas på såklart, säger Lindberg.

Var håller ni till?

– En mil norr om Färjestad ungefär. Det tar åtta minuter in dit. Normalt så tränar vi hemma, men nu på vintern får vi åka ner till Färjestad ibland.

ANNONS

Ämnen i artikeln