Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: "En häst som är bättre än jag hade trott"

Sexårige Månlykke A.M. fortsätter att visa att han kommer att bli Gunnar Melanders nya stjärna.
Under lördagen rundade han samtliga i Erik Perssons Memorial på Årjäng och ytterligare 200 000 kronor rasslade in på kontot.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Månlykke A.M. och Gunnar Melander. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Månlykke A.M. (Månprinsen A.M-Timba) hade ett jobbigt läge med 40 meters tillägg och satt länge sist i fältet. Kunde styras på i ryggar 1300 kvar och ut i fjärdespår 400 meter från mål.
Trots att det var långt fram till ledande Bol Brage kunde Gunnar Melander och Månlykke vara förbi i god tid innan mållinjen.

– Han var verkligen bra idag och han vann ju faktiskt hur enkelt som helst, säger en glad Gunnar Melander.

Månlykke A.M. kom till Gunnar Melander i oktober efter en femårssäong som var misslyckad. Hästen var svår att hålla fräsch och gjorde bara tre lopp under året.

– Då var det väl lite tveksamt att jag skulle få till honom. Men vi har tränat på vårt sätt och anpassar träningen till hur individen är. Det var mycket rehabträning i början, men efter jul har det gått att träna på ordentligt, säger Gunnar Melander.

Nu har det blivit fem lopp i Melanders regi och det har slutat med tre segrar. Gunnar Melander säger att han blev rätt förvånad då han tog ut ätten till lopp.

– Ja, det är en häst som är bättre än jag hade trott. I träningen är han lite halvlat som inte är så koncentrerad. Han tittar mest på stona som vi passerar. Men i lopp är det en helt annan hästar som inte bryr sig om något annat än att tävla. Han är verkligen en vinnare och han har bra lunga och hjärta. Han kan springa väldigt fort och det känns som han ska utvecklas till en häst som kan nå högsta klassen.

I Erik Perssons Memorial på Årjäng var segerchecken på 200 000 kronor och nu har Melanders nya stjärna snart tjänat en miljon kronor.

– Jag hoppas att han kan bli Månprinsens arvtagare. Han har i alla fall potential att bli det, säger Gunnar Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln