Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: Femte raka – efter svettig insats

Leave Your Sox On fick inget gratis i jakten på sin femte raka seger. Det gick vägen ändå – med tussarna kvar i öronen. Nu väntar V75 för fyraåringen.

Publicerad:

Efter en vid sväng ville Ulf Ohlsson köra Leave Your Sox On (e. Trixton) till ledningen på rakan. Så blev inte fallet. Armida F.B. slank emellan från bakspår och Magnus A Djuse hade inga planer på att släppa till storfavoriten.

Men dödens stoppade inte Leave Your Sox On. Han kopplade grepp redan vid upploppets början och gick undan med närmare fyra längder på tiden 1.14,7 över full väg på Umåker.

– Helt fantastiskt, han behövde inte ens rycka tussarna. Jag var nervös, men litade på Ulf. När han kör så där har han täckning för det, säger skötaren Elisabeth Mannberg som leasar hästen tillsammans med sin pappa och bror.

Leave Your Sox On, som tränas av Petri Salmela, hann bara med en sjätteplats på Solvalla som treåring i fjol. Nu har han fem segrar i följd. Förklaringarna stavas Norrlandsluft och en kastrering i vintras, menar Elisabeth Mannberg.

– Han har blivit av med en del muskulära problem som han hade förra året. Nu trivs han här uppe och har verkligen mognat sedan han blev valack.

Nu har Mannberg siktet inställt på Skellefteås V75-omgång den 3 oktober.

– 3000 meter i lägsta klassen. Det tror jag passar honom bra. Han är mer av den tröga typen.

Apollon bäst i långa loppet

I kvällens snabblopp över lång distans såg ungdomarna i gänget ut att göra upp om segern. Selmer I.H. och Hard Times var jämsides mitt på upploppet – då kom Apollon de Kacy (e. Prince Gede) längst ut i banan. 

Med en rykande avslutning från femte ytter fångade han in Selmer I.H. och vann med en hals på tiden 1.14 blankt. Segern var hans tredje seger för året och den artonde i karriären.

Tioårige Apollon de Kacy tränas av Jörgen Westholm och hade Rikard N Skoglund i sulkyn.

Du hittar samtliga resultat från tävlingar här.

ANNONS


ANNONS