Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: Här räknar toppkuskarna fel på varven i Åmål

Det är sällan toppkuskar räknar fel på varven.
Men det hände i Åmål då Stefan Persson och Björn Goop började finish-köra varvet från mål.
– Jag blev räddad av hästen från totalt fiasko, säger Stefan Persson som vann loppet med Kadabra Dream.

Publicerad:
Foto: TR Media
Här tror kuskarna att det är upplopp i högervarvslopp i Åmål. Foto: TR Media

(TV: Bilder från ATG)

Det som hände varvet från mål i GS75 i Åmål blev förstås den stora snackisen den här tävlingsdagen när alla lopp avgjordes i högervarv. Björn Goop satt i ledningen efter att ha avancerat framåt efter tidig galopp med Pewdiepie. Loppet över 2880 meter på Åmåls bana skulle avgöras och Stefan Persson attackerade med Kadabra Dream i slutkurvan och Björn Goop gjorde allt för att freda sig men fick ge sig sista biten.

Det var i alla fall vad Stefan Persson och Björn Goop trodde. 

De övriga visste att det var ett varv kvar.

“Bara att erkänna”

Stefan Persson som började ta upp sin häst fick fortsätta köra liksom Björn Goop.

– Det är bara att erkänna att vi tog fel på varv. Han kom med en våldsam attack och jag svarade. Alla kan göra fel, sade Björn Goop till ATG Live.

Per Henriksens Kadabra Dream visade en rejäl styrka då han kunde hålla undan för Bourne Dominion i en andra finish-körning. Det som hände varvet kvar hade ingenting med utgången av loppet att köra.

– Jag får verkligen tacka hästen som räddade mig. Jag räknade fel på varven och då jag insåg det trodde jag att det var gonatt. Men som sagt, hästen var fantastiskt bra och räddade mig från totalt fiasko, sade Stefan Persson i ATG Live.

Ny skrällseger

I stoloppet som gick över korta distansen 1680 meter hade Torbjörn Simberg varken problem med varvräkningen eller att vara först i mål. Tillsammans med Honey Dun Girl blev det ledningen i första kurvan och sedan var ekipaget helt överlägset på segertiden 1.15,7a/1680. Det här var Honey Dun Girls andra raka skrällseger med Torbjörn Simberg i vagnen.

– Jag kan inte förstå att hon inte var mer spelad. Hon är verkligen bra nu och det är inga problem att köra henne i full fart i kurvorna. Det har varit mycket strul med henne med sjukdomar och skador så det känns riktigt bra, sade Torbjörn Simberg i vinnarcirkeln.

Stefan Persson inledde och avslutade GS75-omgången den här söndagen då alla lopp avgjordes i högervarv. I den sista avdelningen styrde han ut Håkan K Persson-tränade Jaxon Schermer från tredje utvändigt i näst sista kurvan. Hästen avslutade sedan starkt till slut och tog en säker seger på tiden 1.13,3a/2080

ANNONS

Ämnen i artikeln