Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: Hattrick av Eriksson

Fyra hästar till start – tre segrar. Christoffer Eriksson hade en stor kväll hemma på Jägersro.

Publicerad:

Christoffer Erikssons fina stallform håller i sig. Inför onsdagens tävlingar på Jägersro hade han nio tränarsegrar den senaste månaden. Nu blev det tre till.

Först ut var Wild Nature (e. S.J.’s Caviar) som vann utanför V86-spelet – sedan var det dags för ett annat treårigt sto. Svenskfödda Coumba (e. Readly Express) har sett sig om i världen. Hon såldes på Elitauktionen 2018 och efter ett premielopp på Åby kom hon till sin nya ägare i Ungern. Där blev det två starter innan resan gick vidare till Cees Kamminga i Nederländerna. 

I somras återvände Coumba till Sverige och nu har hon två segrar och två andraplatser på fyra starter i Christoffer Erikssons regi. Kvällens lopp vann hon från ledningen. Värsta konkurrenten Valuable Face fick chansen från vinnarhålet, men Coumba stack undan efter 1.11,8 sista halvvarvet. Segertiden skrevs till 1.14 blankt över full väg.

– Hon blev uppjagad när starten sköts upp och drog faktiskt iväg självmant till spets, säger Eriksson och fortsätter:

– Vi testade barfota bak i dag och det gjorde henne bättre i gången. Coumba har varit en positiv överraskning för mig. Hon blir vassare för varje lopp – vi kanske provar Breeders Crown i nästa start.

Vid den tredje segern drog Eriksson och Rackham (e. Love You) nytta av en utdragen spetsstrid. Reckneck Woodland svarade ut Il Duce Boko, men det kostade. 1.07,1 första 500 meterna och 1.09,9 på varvet närmare bestämt.

Täthästarna vek in årorna i ingången till sista sväng och då tog Rackham över. Fyraåringen vann till slut med närmare tre längder på tiden 1.11,7 över full väg.

– Jag var rädd för att det inte skulle bli så hårt tempo, men hade fel. De körde fort och länge, vilket var lyckosamt för oss, säger Eriksson.

Rackham fick nöja sig med en fjärdeplats i derbykvalet förra månaden, men har nu två raka segrar efter det. Härnäst väntar Breeders Crown i början av oktober.

– Han har hållit bra klass länge, men blivit mer spänstig på sistone. Det är en häst som har framtiden för sig.

Eriksson hade chansen till en fyrling i kvällens sista lopp på Jägersro. Den gick upp i rök redan i starten. Betrodde Arno dell’Est galopperade i en situation där domarna ansåg att han stördes av konkurrenten Comet af Solnäs.

– Den bröt ned mot mitt hjul. Jag blev tvungen att ta i min häst då och då galopperade han. Det var synd. Han kändes jättefin och hade säkert haft superchans att vinna, säger Eriksson.

Där gick segern i stället till danske gästen Emmett Downs (e. Enjoy Lavec). Från Jägersro noterar vi även en V86-vinst för Joakim Lövgrens stall genom Bernardo Grasso och Chumani (e. S.J.’s Caviar) samt att Pastore Bob (e. From Above) höll undan med en nos till godo på Tycoon Conway Hall i supersprinten över 1140 meter.

Medan Eriksson dominerade i Malmö var Timo Nurmos kvällens man på Solvalla. Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick Cab Lane (e. Muscle Hill) äntligen visa vad han kan. 

Björn Goop körde femåringen till spets, men där fick den nykomponerade duon inte vara i fred. Utvändige Vae Victis Club såg till att varvet gick efter 1.10,4 – ändå var Cab Lane morsk på upploppet. Han vann till slut med fem längder på 1.11,2 över 2140 meter. Segern var Cab Lanes första sedan i juli förra året.

Stall Nurmos rundade av tävlingarna med en dubbel i ett högklassigt stolopp. Hevin Boko (e. Going Kronos) var oväntat bra med från början och tog över ledningen från Aleppo Pine redan efter 350 meter. Aleppo Pine fick sedan luckan på upploppet, men galopperade i striden. 

Med henne ur leken vann Hevin Boko med en säker längd före stallkamraten Une Etoile Gar. Klockan visade 1.11,8 över full väg.

Svante Eriksson har en spännande häst i fyraårige Dream Creation (e. Orlando Vici). Han kom från norskt derbykval till ett lopp över lång distans på Solvalla och kördes fram till dödens av Örjan Kihlström med varvet kvar till mål. Sedan kontrollerade ekipaget händelserna. Dream Creation vann säkert från tillägg på tiden 1.15,1.

Cargo Door (e. Gigant Neo) kom nyligen till William Erikssons stall och på onsdagen väntade regidebut. Det blev seger direkt efter en resa i rygg på ledande Strong Heartbeat. Med fritt fram spurtade Cargo Door ned favoriten och vann med en halv längd på tiden 1.13,3.

ANNONS