Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: Järvsö Tord ställde sig – och vann överlägset

Galopp för femte starten i rad – den här gången gick det vägen ändå. Järvsö Tord var bara bäst i Fyraåringarnas Vandringspris på Bollnästravet.

Publicerad:

Kriteriefinalisten Järvsö Tord (e. B.W.Modde) inledde säsongen med två raka segrar. Sedan har det mesta gått snett. Inför tisdagens start i Bollnäs hade han fler bokstäver än siffror i programraden och det började – med galopp.

Men Järvsö Tord hittade snart rätt gångart. Det blev fjärde ytter från dubbla tillägg innan tränaren och körsvennen Jan-Olov Persson styrde ut i spåren på sista bortre långsidan. Järvsö Tord var i kapp ledande Reine W. i slutkurvan och stack sedan undan i ensamt majestät på upploppet. 

Segern togs på 1.27,4 över full väg och gav ägaren Mellby Gård en första inteckning i loppet som körts sedan 1986.

Spets och slut för Östres prins

Tävlingarna i Bollnäs bjöd även på ett sprinterlopp för treåriga kallblod. Där ledde Prinsen (e. Moe Odin) från start till mål med tränaren Ole Johan Östre i sulkyn. Segern togs på tiden 1.26,7 och var hingstens andra i karriären.

Närmast bakom vinnaren svarade Soldhöjdens Drake för en fin insats från tillägg. Ola Åsebös häst rekordsänkte med nästan en sekund till 1.26,4 – ändå var han sex längder efter i mål.

Boström till dam-SM

Täthästarna kastade in handduken på upploppet. Då spurtade Jackpot Band (e. Gift Kronos) och Therese Boström hem segern i uttagningsloppet till dam-SM. 

Med till finalen på Åby följer Showtimejackflower och Jenny A Björk som var knappt slagna tvåor. Jackpot Band tränas av Fredrik Tengstad och vann på tiden 1.14,5 över 2140 meter.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS