Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två spetsvinnare i E3 Consolation

Foto: ATG
Jikken vinner E3 Consolation på Örebrotravet. Foto: ATG

I morgon avgörs korta E3-finalerna i Örebro. I dag körs det lunchtrav på banan där E3 Consolation har avgjorts. Där blev det två läckra spetsvinnare i You To Ezme och Jikken.
– Han är grymt stark och nu börjar han få fart i benen också, sade Daniel Redén till Kanal 75 om Jikken.

Publicerad:

Heartbeat Thunder och Friend Of Elves körde om ledningen i loppet för hingstar och valacker. Den förstnämnda vann striden och släppte sedan till favoriten Jikken (e. Propulsion) med ett varv till mål. 500 meter travades efter 1.11,0. Farten hölls uppe och de kom till varvet efter 1.11,1.

Jikken dundrade på där framme och vann loppet före Global Deputy och Combat Fighter på tiden 1.11,7a/1609 meter. Örjan Kihlström satt bakom vinnaren som tränas av Daniel Redén.

– Vilket intryck det var på sista långsidan. Han såg ut som en Hambovinnare när han dundrade förbi i biken. Den här bara växer och växer. När han vann sitt första lopp hängde han i tredje i 1400 meter. Han är grymt stark och nu börjar han få fart i benen också. Det är inte långt till kriteriekval och det var därför vi startade här, för att få lite fart i benen, sade Daniel Redén till Kanal 75.

Detta var hästens sjätte start och den fjärde raka segern.

Svedbergs sto imponerade

I E3 Consolation för ston gick segern till Markus B Svedberg och You To Ezme (e. Brillantissime) som spårade runt om. Hon kom till varvet efter 1.13,7. Sista 500 metrarna gick betydligt fortare och segertiden blev 1.12,0a/1609 meter. Tvåa blev Global Delight följd av Joli Mearas. Favoriten Jiggi galopperade tidigt och slutade sexa.

– Det var en fröjd att sitta bakom. Jag hade en tanke om att testa i ledningen, Startsnabbheten har hon visat innan så det var inte jätteförvånande. Det hon gjorde sen var imponerande. Hon är inte så stor men har bra hjärta och lungor, sade Markus B Svedberg i vinnarcirkeln.

Detta var hästens tredje seger i den sjunde starten. I dag tävlade hon barfota runt om för första gången.

ANNONS

Ämnen i artikeln