Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två storsegrar för Marcus Melander

Foto: Lisa Photo
(Arkivbild) Joviality tog en ny stor seger när hon i går vann finalen av New York Sire Stakes. Foto: Lisa Photo

I går avgjordes finalerna i New York Sire Stakes för två och treåringar på Tioga Downs. Marcus Melander lade beslag på två segrar, som togs av helsyskonen Joviality och Kayleigh.

Publicerad:

Treåriga Joviality (e. Chapter Seven). Hon tog hand om ledningen från start. Brian Sears valde sedan att släppa till Valentina för att sedan återta tätpositionen med ett varv till mål. Joviality hade flera längder till konkurrenterna när de svängde in på upploppet och vann i överlägsen stil.

Segertiden blev 1.09,2a/1.609 meter. Nytt banrekord för treåriga ston. Förstapriset var 100.000 dollar.

– Det är det bästa stoet jag någonsin kört, det går inte att säga något annat. Hon har allting rätt, är snabb ut och har ett bra uppförande. Det är vad allting handlar om. Du kan inte be om mer, sade kusken Brian Sears i vinnarcirkeln.

Seger för lillasyster

Innan Jovialitys uppvisning segrade hennes lillasyster Kayleigh (e. Chapter Seven) i New York Sire Stakes-finalen för tvååriga ston. Även hon kördes av Brian Sears. 

De satt som tvåa i andraspår under loppet och det var ett samlat fält som svängde in på upploppet. Längst ut i banan hade Kayleigh den bästa farten, hon vann minsta möjliga marginal före Lucas Wallins Ruth Honig. Segertiden blev 1.12,0a/1.609 meter. Även här var förstapriset 100.000 dollar.

Joviality och Kayleighs mamma är Pasithea Face som sprang in över fem miljoner svenska kronor. Hon tränades av Lutfi Kolgjini och avslutade karriären hos Jimmy Takter i USA.

Vi noterar även att Cool Papa Bell (e. Chapter Seven) som storskrällde i Hambletonian nu tog en ny större seger. I finalen för treåriga hingstar och valacker spurtade han till seger och avgjorde knappt före Molotov Coktail. I sulkyn satt Tim Tetrick och han tränas av Jim Campbell. 

ANNONS

Ämnen i artikeln