Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två svensktränade till Oaks-final

Foto: TR BILD
Awesome Trix skrällde med Scott Zeron i sulkyn. Foto: TR BILD

Marcus Melanders Iteration och Åke Svanstedts Flawless Country. Det blir den blågula representationen i finalen av Hambletonian Oaks.

Publicerad:

Hambletonian Oaks för de treåriga stona har varit lite av en svenskaffär de senaste åren. Jimmy Takter vann storloppet år 2014-2018 och i fjol slog Nancy Takter till med Sorella. I år ser det dock lite tunnare ut på den blågula fronten och de svenska tränarna fick finna sig att spela statistrollerna i lördagens uttagningar på Meadowlands.

Det började illa direkt i det första uttagningsloppet där Svanstedts Wet My Whistle med Gingras i sulkyn galopperade när bilen släppte fältet. I stället tog Lady Chaos (e. Cantab Hall) hand om ledningen med David Miller i sulkyn och favoriten Bella Bellini återfanns som fyra på raden.

Efter ett rätt beskedligt tempo längs vägen kom Bella Bellini med en snabb attack in mot slutkurvan och pressade ledaren rejält. Men Lady Chaos visste besked och i en tuff slutduell höll hon undan med huvud till godo på segertiden 1.10,1a/1609 meter. Fjolårets Breeders Crown-vinnare kom till Oaks-försöket med en seger på årets sju starter, men visade att hon blir att räkna med i finalen på lördag. Tränar gör Linda Toscano.

Nifty Normans Bella Bellini kom hem på samma tid som vinnaren och bakom tog You Ato Dream hand om tredjeplatsen efter en resa i vinnarhålet. Contested Hanover och Darlene Hanover tog de två sista finalplatserna, medan Jonas Czernysons Chablis och Lucas Wallins Material Girl missade avancemang.

I det andra uttagningsloppet satt Brian Sears länge på leken med Marcus Melanders Iteration. Sears körde fram till ledningen i ett tidigt skede och duon hade någon längd till godo in på upploppet. Men sista biten kom övriga "från alla håll" och invändigt slank skrällen Awesome Trix, körd av Scott Zearon, förbi med en vass spurt. Segern blev säker för Christopher Beavers Trixton-dotter på 1.10,1a/1609 meter.

Iteration fredade sig bra i kampen om andraplatsen och höll nosen före Ron Burkes Hot As Hill och Flawless Country som spurtade piggt till fjärdeplatsen för Åke Svanstedt. Tony Alagnas Piper Hanover spurtade in som femma medan Lucas Wallin Mazzarati snöpligt missade final som sexa utan att få fritt till slut. Final blev det inte heller för Jonas Czernysons Dutiful.

Finalfältet till Hambletonian Oaks med 500.000 dollar i samlad prissumma ser därmed ut enligt följande (spåren lottas på tisdag):
Lady Chaous (e. Cantab Hall) – Linda Toscano
Bella Bellini (e. Bar Hopping) – Nifty Norman
You Ato Dream (e. Donato Hanover) – Jeff Gregory
Contested Hanover (e. Chapter Seven) – George Ducharme
Darlene Hanover (e. Chapter Seven) – Brett Bittle
Awesome Trix (e. Trixton) – Christopher Beaver
Iteration (e. Chapter Seven) – Marcus Melander
Hot As Hill (e. Muscle Hill) – Ron Burke
Flawless Country (e. Southwind Frank) – Åke Svanstedt
Piper Hanover (e. Father Patrick) – Tony Alagna 

ANNONS

Ämnen i artikeln