Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ubiquarian Face starkast från dödens

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Ubiquarian Face och Adrian Kolgjini. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Stall Kolgjini fortsätter att vinna på V75. I silverdivisionen var Ubiquarian Face starkast trots ett lopp först utvändigt om ledaren.

Publicerad:

V75-1: Silverdivisionen

När spetsstriden var avgjord i silverdivisionen hade Betting Rebel tagit hand om kommandot med Ubiquarian Face (e. Joke Face) först utvändigt. Betting Regel öppnade första 500 meterna efter 1.09,4 och första varvet efter 1.12,3.

Det var också den här nämnda duon som gjorde upp över Axevallas upplopp. Betting Rebel såg länge ut att hålla undan, men i de sista stegen kunde Ubiquarian Face och Adrian Kolgjini koppla greppet. Den femårige hingsten var först i mål på 1.11,5a/1640 meter.

Ubiquarian Face har härdats i tuffa årgångslopp och som treåring var han femma i långa E3 och fyra i finalen av Breeders Crown. Hästen var även med i Svenskt Travkriterium där det blev galopp. Det här var första segern för honom sedan i september 2019.

Bakom tätduon blev det en tredjeplats för Mr Clayton J.F. efter ett lopp i mestadels rygg på ledaren.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Gitane d'Inverne och Max Karlsson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-2: Diamantstoet, ungdomslopp

Voltstartsbelackaren fick vatten på sin kvarn av den andra avdelningen. Det krävdes sex försök innan ekipagen kom iväg. Favoriten Global Benefit öppnade snabbt från sitt springspår i de återkallade starterna och det var också hon och Magnus Djuse som tog hand om ledningen.

Djuse överlät sedan ledningen till Thebankonbroadway, men bara för att återta taktpinnen en kurva senare. På den sista bortre långsidan pressades Global Benefit av Honey Journey som sedan kopplade grepp i slutkurvan.

Då hittade Max Karlsson luckan med en av fältets minst spelade hästar, Gitane d'Inverne (e. Zola Boko). Hon närmade sig undan för undan och spurtade hem sin – och kuskens – första seger i V75. 

Gitane d'Inverne, som tränas av Axevallas Jan Björkqvist, kom i mål på 1.15,8/2140 meter.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Maestro Crowe och Johan Untersteiner. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-3: Klass I

Senast galopperade Maestro Crowe (e. Love You) två gånger om på V75, men var trots det en vinnare. Den här gången skötte sig den sexårige valacken sig loppet igenom – och efter att ha landat först utvändigt om ledaren dryga varvet från mål var han starkast till slut i klass I-försöket.

Maestro Crowe är därmed fortsatt obesegrad i regi Johan Untersteiner efter fyra starter. Segertiden denna gång klockades till 1.15,3/3140 meter och segern var den elfte i karriärens 16:e start.

– Man får verkligen vara koncentrerad. Nu är han nästan för lugn och man får hela tiden köra honom och se till att han gör sitt jobb, för annars springer han hem. Han gick iväg jättefint. Jag körde på extremt säkerhet. Han springer i en liten egen värld. 

– Det var inte tomt i mål. Han är stark, men det blir tuffare och tuffare eftersom han tjänat snabba pengar och nu har vi inte råd att tappa meterna från start. Men i långloppen tror jag att han hävdar sig väldigt fint. Jag hoppas att vi ska fortsätta kunna starta på lördagarna framöver, sade Johan Untersteiner till Kanal 75.

Från ledningen blev det ett andrapris för L.L.Royal och Kaj Widell. Ekipaget tog tidigt hand om ledningen och kördes i den positionen loppet igenom, men man orkade inte stå emot Maestro Crowe över upploppet.

Där bakom inkom Timo Lane och Nicklas Westerholm som trea. Förstapriset på 110.000 kronor gör att Maestro Crowe sprungit in 583.800 kronor. Valacken är därmed uppe i bronsdivisionen.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Teton Sweet Lindy och Markus B Svedberg. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-4: Diamantstoet

Favoriten Alhambra Mail kom iväg snabbt från tilläggsvolten. Efter en kurva i tredjespår övertog hon och Carl Johan Jepson ledningen från Garca.

Alhambra Mail varvade på 1.15,7 innan hon gav sig ut på den sista bortre långsidan. Där tog Hans Crebas det första initiativet från kön. Han styrde ut belgiskan Miss Moneypenny i tredjespår och körde fram mot ledaren.

Deras attack ebbade ut i slutkurvan, men med rygg i följde Teton Sweet Lindy (e. Caballion) på lätta ben. Markus B Svedberg bytte tredjespår mot fjärdespår och med fritt fram fångade Teton Sweet Lindy in ledaren i god tid före mål.

Det femåriga stoet vann på 1.15,4/2140 meter före Lyx Håleryd och Alhambra Mail. Segern var Teton Sweet Lindys andra på fyra starter för Svedberg.

V75-5: Klass II

Condior (e. Up And Quick) är fortsatt obesegrad i regi Robert Bergh. Detta efter att ha varit starkast i klass II-försöket. Tillsammans med Nicklas Westerholm i sulkyn återfanns den femårige valacken först utvändigt om ledande Zeolit dryga varvet från mål.

Condior kopplade greppet om ledaren in på upploppet, men passerades kort senare av Yuvaraj och Peter Untersteiner som länge såg ut att gå mot segern. Condior kom dock tillbaka invändigt och sluggade sig tillbaka in i matchen och med säker marginal fram till mållinjen var han på nytt först.

Hästen har därmed tagit tre segrar på tre försök i Robert Berghs träning. Denna gång kom han i mål på segertiden 1.15,1a/2140 meter. Bakom Condior och Yuvaraj gick bronspengen till Mandela Zon med Janne Korpi i sulkyn. Den senare tränas till vardags av Pekka Korpi.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-6: Bronsdivisionen

Sweetman (e. Gift Kronos) och Erik Adielsson tog ledningen och fick Dominic Wibb på utsidan. När hästarna där bakom hade radat upp sig i två led tog Mika Forss det första initiativet från kön. Han styrde ut Global Winner i tredjespår, men angreppet slutade med galopp.

Då gjorde Örjan Kihlström likadant med favoriten Phoenix Photo. De fick dock svar av Adrian Kolgjini i dödens och blev hängande i tredjespår i över ett halvvarv. När Phoenix Photo till slut kom förbi svängde Kihlström genast ned i ryggen på ledaren och där blev ekipaget kvar hela vägen i mål.

Segerstriden stod i stället mellan Sweetman och Eclipse Am som kördes fram till dödens på sista bortre långsidan. Det stod och vägde på upploppet, men Sweetman höll undan efter 1.14,7a/2640 meter.

Segern var femåringens första över lång distans. Han tränas av Lars I Nilsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln