Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulvsåsen vann i comebacken

Första starten på nästan sju månader. Då hade Ulvsåsen lekstuga med motståndarna i Östersund.

Publicerad:
Foto: GIRLPOWER HB
Foto: GIRLPOWER HB

Det började bra, men ändå inte. Ulvsåsen (e. Åsajerven) trampade iväg snabbt från tilläggsvolten, men Tekno Viking kom upp jämsides på insidan och höll honom i tredjespår genom första kurvan. Det dröjde till nästa sväng innan Ulvsåsen tog sig ned i banan. Då bar det hela vägen till tät för honom och kusken Per Linderoth

Efter 1.28,5 på varvet ökade Ulvsåsen farten under slutrundan. Han skakade av sig konkurrent efter konkurrent och vann till slut med närmare tre längder på 1.26,3/2160 meter – en tiondel från sitt rekord.

– Med facit i hand var det bra att inte bara blev släppt till ledningen. Nu fick vi ett kvitto på allt är som det ska. Enligt Per var han obrukad i mål, säger Anders Wallin som tränar den femårige hingsten.

Ulvsåsen gjorde sin första start som treåring i november 2019. Det blev fem raka segrar från debuten och sammanlagt sju på nio starter innan han tvingades till ett uppehåll efter en start på Dannero i augusti förra året.

– Han var inte sig lik då. Det visade sig att han hade mögel och svampsporer i lungorna. Han blev friskförklarad först i slutet av november, säger Wallin.

– I december började vi träna igen och sedan dess har det gått som på ett snöre. Jag vill tacka hästägarna som gett mig full arbetsro under den här tiden.

Hur ser planerna ut framöver?
– Det är ett försök till Dubbelcupen på Bergsåker om tre veckor. Det ser frestande ut, men han ska fortsätta att vinterträna in i april. Vi får se hur vi gör. Han är bara fem år och både jag och ägarna vill att han ska kunna tävla i många år. 

ANNONS