Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uncle Töll vann finalen

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
André Eklundh. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Årjängstravets Final gick till Uncle Töll och André Eklundh.
Efter en rejäl inledning stod fyraåringen pall över upploppet.
– Han går från klarhet till klarhet, säger Eklundh.

Publicerad:

Ett försök- och finallopp i vardagssammanhang är inte särskilt vanligt, men den tionde maj kvalificerade sig hästarna till kvällens final med 50 000 kronor i förstapris. Den dagen vann Uncle Töll och Twigs Ceasar respektive försök och det skulle bli dessa två som duellerade in mot mål.

“Väldigt mån om ledningen”

André Eklundh körde vad som gick från sitt innerspår i volten för att hålla upp ledningen mot Paw Mahony och Millmighty vilket kostade 1.11 första femhundringen.
– Jag gillar hans häst och den spurtade väldigt bra som tvåa bakom oss i försöket så jag var väldigt mån om att behålla ledningen för att inte ge bort värdefull position till en så stark konkurrent.

“Visar bra inställning”

Taktiken lyckades och in mot upploppet närmade sig Björn Goop och Twigs Ceasar som dock inte mäktade med att spurta förbi ledande Uncle Töll (e. Beer Summit) som vann på 1.14,1/2 140 meter voltstart.
– Man är aldrig helt trygg när Björn Goop kommer farande ute i banan men han höll strongt och svarade den hästen trots att det blev tryck i omgångar och en tuff inledning. Det var roligt att han återigen kunde vinna och visar fortsatt bra inställning. 
Det var fyraåringens femte seger i det nionde försöket. Millmighty höll starkt till tredjeplatsen. 

Rejäl insats av gamling

Tioårige Only One Winner (e. Scarlet Knight) tog karriärens 14:e seger och gjorde det på ett riktigt bra sätt. Trots stenhårt tempo till följd av en het häst utvändigt stack han undan till en fullständigt överlägsen seger på 1.12,3/2 140 meter autostart. Det var Only One Winners första seger i Björn Goops regi där han återfunnits sedan i vintras.

Kvällens vinnare på Årjängstravet

Lopp 1: I.D.Dig Depper – Erik Berglöf
Lopp 2: Up to Joy – Kristian Lindberg
Lopp 3: Shadows Yankee – Björn Steine (Kim Pedersen)
Lopp 4: Quality Dancer – Björn Goop (Kim Pedersen)
Lopp 5: Fröyu Birk – Anders Wolden Lundström
Lopp 6: Asa Ready to Glide – Per Henriksen
Lopp 7: Rappnor – Johan Ole Östre
Lopp 8: Uncle Töll – André Eklundh
Lopp 9: Only One Winner – Björn Goop 

ANNONS

Ämnen i artikeln