Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Underbart – vilken fantastisk prestation"

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Quickly S.W. och Carl Johan Jepson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Färjestadstränaren Bengt Berg hade all anledning att jubla i Åmål. Detta sedan hans och Isabell Flackings Quickly S.W. tagit en övertygande triumf med Carl Johan Jepson i sulkyn.

Publicerad:

Med Carl Johan Jepson i sulkyn var Bengt Berg-tränade Quickly S.W. (e. Make It Happen) starkast till slut. Efter ett lopp i rygg på ledaren vred Jepson ut till attack in på upploppet och Quickly S.W hade inga som helst problem att avgöra den sista biten.

Bengt Berg, med tre hästar på träningslistan, var jublande glad efteråt. Quickly S.W. segrade säkert på nya rekordet 1.13,2a/1680 meter före Fougueux och Alex H.P.

– Underbart! Vilken fantastiskt prestation han gjorde när han hängde i hela vägen, sade Bengt Berg till Kanal 75.

Bengt Berg har hållit på med uppfödning under en tid, men är relativt färsk som tränare.

– Starthästar har jag haft i tre, fyra år. Jag hade två hästar med i på kriterieauktionen ett år där en av dem blev osåld. Därför började jag träna den själv. I år har det gått väldigt bra hittills.

Han visade tidigt gott kunnande och vann två lopp redan som tvååring. Men Björn Goops Astronascente Zac (e. Ready Cash), numera fyra år, har startat sparsamt. Segern i Åmål var andra raka – och den fjärde i den åttonde starten.

Björn Goop övertog kommandot tidigt med Astronascente Zac som vann i säker stil på 1.15,1a/2080 meter.

– Han är mysig att köra. Det är en levnadsglad häst med mycket utstrålning. Han är både snabb, stark och duktig och har vunnit två lopp på fint sätt på sistone, sade Björn Goop till Kanal 75.

Färjestadstränaren gav sedan sin syn på talangens karriär hittills – och förklarade varför han gjort så få starter än så länge.

– Han köptes in och var lovande i början, men slutade sedan att fungera. Det var svårt att hitta felet, men till slut gjorde vi det. Det var flera småsaker som störde honom, men nu fungerar han bra.

Björn Goop ledde även hela vägen med egentränade Inspector (e. Donato Hanover). Den femårige valacken visade upp fin startsnabbhet och från tät hade han inga som helst problem att gå undan till säker seger på 1.13,1a/2080 meter.

Inspector tog sin andra raka seger när han kom i mål närmast före Hummer Scott och Cyrano de B.

I fjol kvalade Peter Untersteiners Townshend Broline (e. Quite Easy U.S.) in till Kungapokalen där han slutade oplacerad. På onsdagen tog femåringen sin andra årsseger efter en övertygande insats efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren.

Townshend Broline tryckte sig till ledningen in i sista sväng och lämnade sedan konkurrenterna med ett flertalet längder. Han vann på 1.15,6/2900 meter. Många längder bakom vinnaren inkom Ibelieveinamerica som tvåa medan Bailamos tog hand om tredjeplatsen.

Andra segern på svensk mark ordnade Paul Hagoort-tränade Zante Grif (e. Varenne). Detta trots ett lopp först utvändigt om ledaren hela vägen. Robin Bakker styrde Zante Grif i mål på 1.13,4a/2080 meter. Hon segrade även på Åby för en dryg månad sedan och detta var karriärens åttonde seger i den 20:e starten.

Ulf Ohlsson var påpassligt med och körde till ledningen med Ulf Stenströmer-tränade Flash Håleryd (e. Conway Hall). Den positionen behöll sedan den åttaårige valacken hela vägen in i mål. Detta var årets andra seger för Flash Håleryd – i januari segrade han på rikstoton i Eskilstuna.

Denna gång öppnade Flash Håleryd första kilometern efter 1.12,8 – för att sedan komma i mål på 1.12,7a/2080 meter.

Hans Crebas Kadabra Bolets (e. S.J.’s Photo) trivs i Åmål. Den sexårige valacken tog tidigt hand om ledningen och gav sedan inte konkurrenterna en chans. Han noterades därmed för andra raka segern – vilket även var andra raka segern på den värmländska banan. Kadabra Bolets kom i mål på 1.15,4a/2480 meter.

Anders Lundström Wolden gästade Åmål med Fröyu Birk (e. Bork Odin) och den sexårige hingsten tog en överlägsen seger till slut. Fröyu Birk hade många längders marginal ned till konkurrenterna när mållinjen passerades på 1.27,6/2500 meter. Det här var segermaskinens tionde triumf i den 20:e starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln

ANNONS