Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unica S.L.M. fortsatt obesegrad

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Unica S.L.M. segrade och är fortsatt obesegrad. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under lördagen kördes lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Bland de treåriga stona blev det seger för en italiensktränad som fortsatt är obesegrad.

Publicerad:

Margaretas Tidiga Unghästserie, loppserien med 300.000 kronor i förstapris, lockade många fina hästar under lördagen. I det inledande loppet i loppserien kom treåriga svenska ston med högst 150.000 kronor intjänat till start och i loppet kom Alessandro Gocciadoro att visa upp en riktig talang i Unica S.L.M.

Hästen som är uppfödd av a-tränare Wilhelm Paal, hittade till ledningen efter ett halvvarv och väl i den positionen kom hon inte att ta några fångar. Över upploppet stack man undan till säker seger på 1.15,2a/2140 meter. 

Det var hästens tredje seger på lika många starter, det efter att ha gjort två starter och vunnit i Bologna.

Unica S.L.M. är efter Googoo Gaagaa och undan Una Blessed. Mamman vann bland annat ett försök till Stosprintern 2017, men i finalen slutade hon oplacerad bakom vinnande Caddie Lisieux.

– Hon är ganska lat av sig, men det tycker jag är bra för ston. Det är en fin häst som är väldigt snabb från start, säger Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

Tvåa i loppet slutade Sybille Tinters Dahlia Brodda efter att ha suttit i rygg på Unica S.L.M. och trea blev Åsa Yttergrens Majorns Mio efter stark långspurt för körande Johan Wiman.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Omerta Boko tillsammans med Michel F Rothengatter. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Bäst trots tuff löpning

I det första loppet ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie blev det seger för utländsk tränare och även i det andra loppet för treåriga deltagare blev det seger för en internationell gäst. 

Michel F Rothengatters Omerta Boko visade sig nämligen bäst då han tog ner ledande Limoncello Boko trots att Omerta Boko fått trava sista 1200 meterna i dödens.

Då Omerta Boko fick anfallsorder från tredje utvändigt cirka 1500 meter från mål kom man att genera Daniel Wäjerstens Lando Mearas vars attack i hög fart mynnade ut i galopp, men Solvallas måldomare valde att fria Rothengatter i den situationen.

Segertiden för Omerta Boko skrevs till 1.13,9/2140 meter och det var karriärens tredje seger i fjärde starten.

Face Time Bourbon är far, finskfödda Arctic Model är mor. Den sistnämnda tjänade 1,8 miljoner kronor som tävlingshäst och vann bland annat långa E3-finalen 2014.

– Hästen är riktigt stark och när jag kom till dödens kändes det okej. Han är lite lat, men så fort han ser konkurrenterna komma i närheten tar han tag i det igen, säger Rothengatter i Solvallas vinnarcirkel.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Loke Sancy Diamond tillsammans med Stefan Persson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tredje raka hos Stenströmer

Loce Sancy Diamond inledde karriären bra hos Roger Walmann, men utan att riktigt ta steget upp till de bästa kullsyskonen. Under hösten flyttades hästen till Ulf Stenströmer och där verkar hästen ha tagit ytterligare ett kliv. Under lördagen kom nämligen hästens tredje raka seger i regin, en regi där hon fortfarande är obesegrad.

Tillsammans med Stefan Persson hittade fyraåringen efter Raja Mirchi till ledningen och efter att ha fått bestämma tempot till 1.14,8 första varvet hade Loke Sancy Diamond tillräckligt med kraft för att gå undan knappt över Solvallas upplopp. 

Utmanade hästen gjorde Staro Djali, tränad av Ulf Stenströmers Axevallakollega Sofia Aronsson. Det skiljde till slut hals till godo för Loke Sancy Diamond som vann på tiden 1.13,5a/2140 meter.

Trea i loppet slutade Ola Åsebös Coral Coger som för Erik Adielsson fick vandra utvändigt om ledaren större delen av loppet.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Killiam Fromentro vann på säkert sätt för Alessandro Gocciadoro. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Fortsätter imponera

Alessandro Gocciadoros Killiam Fromentro imponerade på Vincennes under vintermeetinget där, men med drygt en halv miljon kronor intjänat stod han tufft inne i det öppna loppet för fyraåriga hingstar och valacker ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.

Men trots att han mötte konkurrenter med närmare två miljoner kronor på kontot hade han inga som helst problem att ta hem loppet.

Tredjespår fram till ledningen var segerreceptet för sonen till Villiam och lördagens triumf innebar karriärens tionde vinst. Totalt 19 starter har han gjort i livet och vinsten värd 300.000 kronor innebar att hästen närmar sig en miljon kronor intjänat. 

Vinnartiden skrevs till 1.12,2/2140 meter och det gjordes i avstannande stil.

Tvåa slutade Roger Walmanns S.G.Dracarys för Örjan Kihlström och trea blev Immortal Doc för Carl Johan Jepson, tränad av Fredrik Wallin.

– Han har tävlat i Italien, Frankrike och nu Sverige på ganska kort tid, så kanske att han var lite trött. Nu blir det tre, fyra veckor till nästa start och tanken jag har är att han ska stanna kvar i Sverige under vår och sommar, säger Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln