Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unique Juni slog till

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jörgen Westholms Unique Juni överraskade i eftermiddag på Vincennes (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Det var över ett år sedan hon vann senast i Frankrike, men i dag var det dags för Jörgen Westholm-tränade järnstoet Unique Juni på Vincennes.

Publicerad:

I Prix du Treport med 80.000 euro i samlad prissumma blixtrade Matthieu Abrivard till spets med Unique Juni (e. Uptown Yankee) för att snabbt släppa till favoriten Eclat de Gloire (e. Tiego d'Etang). Första 1200 gick efter 1.14,8 och de inledande 1700 avverkades efter 1.13,7. I början av upploppet kom luckan från vinnarhålet för Unique Juni och det åttaåriga stoet avgjorde enkelt mot ledaren. Däremot närmade sig både Fric du Chene (sjätte ytter) och Jerry Mom (dödens/tredje invändigt) hastigt sista biten, men Westholms dam räddades av mållinjen.

– Det här var riktigt läckert. Jag såg loppet hemma hos en kompis och jag skrek så att deras hund blev rädd och sprang iväg. Nu har Unique Juni först ett lopp på Enghien och sedan ytterligare ett på Vincennes i början av maj. Sedan får hon komma hem till Sverige och vi siktar på att starta i Stoeliten under elitloppshelgen, berättade Jörgen Westholm.

Segertiden skrevs till 1.13,1/2700 meter och förstapriset var hela 36.000 euro. Det handlade om första segern i Frankrike sedan 27 februari förra året. Däremot vann Unique Juni Påskägget i Gävle och ett försök i Diamantstoet i Sverige under 2020. 

Anders Lindqvist-tränade Wild Love hamnade i sjunde par utvändigt och gick fullt godkänd med rygg i tredjespår sista 1000 fram till femteplatsen. Sexa i mål var Tomas Malmqvist-tränade Express Jet (åttonde ytter).

ANNONS

Ämnen i artikeln