Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner hoppas på Åby Stora

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Cyber Lane har varit med om det mesta, men aldrig tävlat över tre kilometer. Efter segern på Åby hoppas Johan Untersteiner att det blir ändring på det redan nästa helg – i Åby Stora Pris.

Publicerad:

Johan Untersteiners stjärna kom till Åbytravet med några veckors tävlingsuppehåll bakom sig. Det hindrade honom inte från att ta en säker seger i sprinterloppet. Efter ett lopp i rygg på ledande Stepping Spaceboy kunde Untersteiner ta vänster in på upploppet och sedan njuta av att Cyber Lane (e. Raja Mirchi) spurtade hem karriärens 24:e seger. Mest dramatik var det i första sväng, när Untersteiner placerade Cyber Lane i rygg på ledaren. 
– Då sprang han och skyggade för stänket, han har aldrig gjort så förut, säger Johan Untersteiner.

Segertiden blev 1.10,0a/1609 meter och förstapriset var 100 000 kronor. Det innebär att Derbyvinnaren sprungit in 900 000 på årets sex starter och att han passerade elva miljoner totalt.

– Det har varit godkänt i år, varken mer eller mindre. Vi är ute på högsta nivån nu och det stora minuset i år är väl Östersund. Han har inte gjort så många starter i år och han får starta på nu är tanken. 

Något särskilt lopp i sikte?
– Får vi en inbjudan till Åby Stora lär vi inte tacka nej. 

Har du pratat något med Jon Walter Pedersen (sportchef)?
– Vi har pratat och han lovade besked inom några dagar. Det är lite trångt om sista platserna.

Blir det så kommer Cyber Lane att göra debut över 3000 meter. Storloppet avgörs nästa lördag och så sent som i går presenterades fem nya hästar vilket innebär att det bara finns två platser kvar. 

– Det hade varit spännande att prova. Jag har ju kört lite snällt med honom och han har avslutat bra när han har fått gå på rulle. Det kanske blir så på äldre dagar.

“PU” tog dubbel

Mer Untersteiner var det både innan och efter Cyber Lanes seger. Då handlade det om pappa Peter två gånger om. Först bjöd hans Honey Mearas (e. Readly Express) på en häftig uppvisning från ledningen. Klockan visade 1.13,3a/2140 meter när det treåriga stoet använde sparade krafter från E3-finalen till att ta karriärens tredje seger. Noterbart är att Honey Mearas är undan Khao Manee (Muscles Yankee) som även lämnat Oaksvinnaren Darling Mearas. Sedan skrällde Peter Untersteiner med det femåriga stoet Don’t Be Shy (e. Explosive Matter). Hon spurtade till seger på 1.12,9a/2140 meter.

Readly Express hade inte bara en segrande avkomma. Hans syster Laleh Pellini (e. Trixton) såg till att infria favoritskapet tillsammans med tränare Björn Goop. Från ledningen tog hon karriärens tredje seger på 1.13,9a/2140 meter. Samma position var vinstgivande för Hanna Lähdekorpi och hennes Digital Crunch (e. Super Photo Kosmos) i långloppet. När upploppet kom blev det aldrig riktigt spännande och den fyraårige valacken vann på 1.15,1/3140 meter.

Dramatik i montéloppet

I montéloppet blev det en lång väntan på ett definitivt resultat då Cinnamon Prince (e. Love You) och Angelica Klockar bedömdes ha gått ut snävt mot Pax och och Jessica Pilenberg, som i sin tur tvingades trycka ut utvändige måltrean Darshana ett spår. Angelica Klockar och Cinnamon Prince fick behålla segern, men ryttaren dömdes till 1000 kronor för snäv körning. Vinnaren tränas av Kenneth L T Nilsson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln