Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner slog till: ”Två växlar kvar”

Foto: Elina Paavola
Foto: Elina Paavola

Trea, tvåa och nu seger. Det blev tredje gången gillt för Johan Untersteiner när han satte dit egentränade Dear Friend på nytt löpningsrekord i Seinäjoki Race.
– Hon vann med både norsken och rycktussarna sparade, kommenterade Untersteiner.

Publicerad:

I fjol slutade Johan Untersteiner tvåa i det här finska grupp I-loppet med Pastore Bob och året före var samma häst trea. Den här gången räckte det dock hela vägen efter en dramatisk inledning. Detta då de båda favoriterna Vernissage Grif och Heavy Sound var borta redan in i första kurvan. Den förstnämnde galopperade bort sig redan innan bilen släppte och Heavy Sound i sin iver att försöka svara ledningen från innerspåret.

– Jag visste att första 50 meterna skulle bli avgörande i spetsstriden mot Heavy Sound. Dear Friend är väldigt vass första biten och det gick precis. Jag hade sedan helst önskat att köra lite långsammare (1.12,5 första varvet), men samtidigt handlade det om en snabb bana, sade Untersteiner och fortsatte:

– I sista kurvan kändes det väldigt bra. Det fanns inga direkta hot, utan jag såg mest bara till att hästen i rygg (Ubertino Grif) inte skulle få luckan för tidigt. Dear Friend gick i mål med två växlar kvar.

Segertiden skrevs till 1.11,7a/2100 meter, vilket var nytt löpningsrekord och förstapriset var 70.000 euro. Det här var Dear Friends tredje raka seger och hon har i år redan sprungit in över en miljon kronor. Efter segern bjöds hästen även in till Finlandia Ajo på Vermo den 8 maj.

– Dear Friend har varit en hel del skadad och under en period var jag nästan nära att ge upp med henne. Det var också meningen att hästen skulle betäckas efter första starten här hemma i Sverige i år, men det är svårt att sluta tävla med en häst som är så här bra. Nu får vi åka hem och ta oss en ny funderare, fortsatte Johan Untersteiner.

Tvåa i mål blev Ubertino Grif (e. Libeccio Grif) från vinnarhålet och tredjeplatsen ordnade Willow Pride (e. Love You) från tredje par utvändigt. Peter Untersteiner-tränade Generaal Bianco klarade femtepriset (3.000 euro) från tredje par invändigt.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln