Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Gocciadoro i Napoli

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Alessandro Gocciadoro hade en lyckosam söndagskväll i italienska Napoli. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På söndagskvällen avgjordes dubbla storlopp för treåriga hästar i italienska Neapel. Bägge vanns av Alessandro Gocciadoro – Björn Goop blev tvåa med egenägda Doyourbest i öppna klassen.

Publicerad:

I den öppna klassen av Grand Prix Città di Napoli (€154.000, grupp I) var karriärens femte seger ett faktum för Alessandro Gocciadoros Dundee As (e. Maharajah).

Gocciadoro gav sin häst ett lopp till största del utvändigt om ledande Denzel Treb och när den senare galopperade i mitten av sista sväng låg vägen till segern för Dundee As öppen.

Konkurrenterna lyckades inte hinna i fatt och segertiden för Dundee As skrevs till 1.12,6a/2100 meter.

Bakom vinnaren blev det en andraplats för Doyourbest. Stall Goop äger hästen tillsammans med Byggnads AB Husaren och Björn Goop var på plats för att köra det treåriga stoet som tränas av Marco Smorgon.

Efter ett lopp i mestadels tredje invändigt uppenbarade sig luckan i utgången av sista sväng. Björn Goop och Doyourbest stod för en övertygande avslutning och närmade sig Dundee As meter för meter men vid målgång var ekipaget en knapp längd bakom.

Bakom Dundee As och Doyourbest blev det ett tredjepris för Dakovo Mail.

I stoklassen av Grand Prix Città di Napoli (€66.000, grupp II) gick segern till Alessandro Gocciadoros Delicious Gar (e. Father Patrick). Stoets väg fram till sjunde segern i det nionde försöket gick via en lugn start för att sedan avancera till positionen först utvändigt om ledande Diana Jet med varvet kvar till mål.

In på upploppet kopplade Alessandro Gocciadoro och Delicious Gar segergreppet. Hon kom i mål på nya rekordet 1.11,6a/1600 meter.

Bakom Delicious Gar blev det en andra- respektive tredjeplats för Dolcezza Sergio och Dorothy Bar.

ANNONS

Ämnen i artikeln