Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uret stormtrivs under sadel

I Uret har Nina Jonsson ett riktigt framtidsnamn inom montédiciplinen.
Vid söndagens tävlingar i Östersund kom fjärde raka segern under sadel.

Publicerad:

Nioårige Uret har inte haft någon spikrak karriär. Ett flertal skador har satt stopp för kontinuerligt tävlande. Hästen inledde karriären hos Pasi Aikio, men sedan en tid tillbaka återfinns valacken hos Nina Jonsson.

Nina Jonsson som tidigare firade stora framgångar med Myrs Hera, som bland annat vann Kriteriestoet för kallblod 2017, ser verkligen ut att ha fått i ordning på Uret.

Efter 1,5 års uppehåll kvalade Uret i september månad – och sedan dess har framgångarna avlöst varandra. Monté verkar vara Urets grej – under söndagen kom nämligen fjärde raka segern i sadel.

Tillsammans med Ann-Charlotte Arnesson hittade nioåringen efter Maharajah till ledningen och väl i den positionen kom konkurrenterna aldrig i farlig närhet.

1.14,6a/1640 meter skrevs segertiden till och vinsten var värd 25.000 kronor.

I och med vinsten klev Uret över en halv miljon kronor intjänat. Det var hästens tionde triumf i 33:e starten.

Uret är bland annat broder till Svante Båths segervane Rolex, som precis som Uret hade en del skadebekymmer under karriären.

För Myrs Heras del, så har hon avslutat tävlingskarriären. Hon gjorde sin sista start i juli 2019 och har sedan dess fött två hingstar efter Tekno Eld.

Dubbel till Wäjersten

Förutom Urets vinst så var dagens man Daniel Wäjersten. Efter att ha vunnit med Jennifer Perssons Arch Lane under lördagens V75-tävlingar på Gävletravet ville han inte visa sämre form på sitt eget tränarstall. Dubbelseger kom det att bli – och framför allt Gooner imponerade så smått.

Det kom att bli väldigt hårt i mål mellan Gooner och Tale Of Jacks i en ren speeduppgörelse, men den förstnämnde stretade på bra i ledningen och höll undan knappt efter att ha travat sista 500 meterna efter 1.09,1. Segertiden landade på 1.16,0a/1640 meter, det efter att man fått varva på för klassen närmast löjligt låga 1.19,4.

Gooner är ägd av Knutsson Trotting AB i Göteborg och förutom vinsten för Brad de Veluwe-sonen kom Knutsson Trotting även att vara inblandade i Daniel Wäjerstens andra segeradept för dagen. 

De är nämligen uppfödare till Heide K. som tog karriärens tredje seger i sjunde starten. Femåringen efter Sebastian K. börjar komma igång på allvar och vann till slut med 2,5 längd före sina konkurrenter.

35.000 kronor var vinsten värd för det femåriga stoet som ägs av Nilox HB i Sundsvall.

ANNONS

Ämnen i artikeln