Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 i Bollnäs – lopp för lopp

Så här kördes V75-loppen i Bollnäs.

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Mellby Ironman och Per Lennartsson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–1

Per Lennartsson blev en vinnare i spetsstriden när han kom iväg bäst med Robert Bergh-tränade Mellby Ironman (e. Ready Cash). Ekipaget tog hand om ledningen utan större problem. Sedan fick hästen lägga en ny speed när Mathias Andersson lämnade kön och körde till rejält med Zerozerosette. Den enda effekten det fick var att Mattias Djuse Final Whistle hittade ut från tredje invändigt till andra utvändigt. Han rundade sedan dödenshästen och stred mot ledaren genom slutsvängen utan att få grepp. Istället kunde Mellby Ironman sträcka på sig och gå undan till en mycket säker seger närmast före Double Formula och Oskar Kylin Blom som liftade med i rygg. Klockan stannade på 1.14,1/2140 meter.

– Han kändes lugn och harmonisk och det var enkelt att vända upp med honom. Vi kom iväg väldigt bra och ju närmare mål vi kom desto piggare blev han, sade Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Mellby Ironman

 • Ägare: Mellby Gård AB, Malmö.
 • Uppfödare: Mellby Gård AB, Malmö.
 • Skötare: Malin Eliasson.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Nårje och Björn Steinseth. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–2

Det blev ingen ledning för favoriten Nårje (e. Bork Odin) och Björn Steinseth. Istället fick ekipaget gå utvändigt om ledande Alm Nagano och Rikard N Skoglund som också startade på mellanvolten. Nårje kopplade grepp om ledaren utan större problem och när upploppet kom visade hästen sin klass. Då sträckte han på sig och gick undan till en säker seger närmast före Sölvsveds Atlas och Mats E Djuse. Ekipaget fick ett fint lopp i rygg på ledaren och såg segerfarligt ut i utgången av slutsvängen. När Nårje fick körorder på upploppet växte avståndet och Steinseths häst vann på 1.23,9/2160 meter. Trea i mål blev Åstas Gotthard och Kajsa Frick.

Nårje

 • Ägare: Kjell Olav Hoelsveen.
 • Uppfödare: Stein Schjelderup.
 • Skötare: Björn Steinseth.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Double O.Seven och Björn Goop. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–3

Det blev en tuff inledning för favoriten Santos de Castella. Efter en lång repa i tredjespår och ett demolerat däck sågs favoriten aldrig med chans. Istället var det Daniel Wäjersten och Clandestine som hade greppet in i slutsvängen. Ekipaget hade dragit på i tufft tempo och nådde upploppet först och det räckte till en andraplats. Men åt Björn Goop och Double O.Seven (e. Chapter Seven) gick inget att göra. Kusken gav hästen ett fint rygglopp och sedan blev det ren uppvisning när upploppet kom. Klockan stannade på 1.10,7a/1640 meter och tredjeplatsen gick till Loveyouecus och Petter Lundberg.

Double O.Seven

 • Ägare: Ellron AB & B.S. Stables AB.
 • Uppfödare: Lena Martell, Stånga.
 • Skötare: Anna-Ida Persson.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Björn Goop och Alexi Quick spurtade förbi Liquify'Em och Ove A Lindqvist. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–4

Ove A Lindqvist fick inte överta ledningen tillsammans med  Liquify’Em. På upploppet såg det ändå ut att lösa sig när luckan kom från ryggen på ledande Stens Remind gick ekipaget mot segern. Då uppenbarade sig luckan för tilläggsstartande Alexi Quick (e. Up And Quick) och Björn Goop, som hade chansat invändigt. Liquify’Em hade inget svar när Goops sto fick fritt. Alexi Quick vann på 1.13,5/2160 meter. I slutsvängen satt Troels Andersen och Saga Doc sist. Efter en sylvass spurt långt ut i banan tog de hand om tredjeplatsen.

Alexi Quick

 • Ägare: Ulf Sellén AB, Bollstabruk.
 • Uppfödare: Marit Sellén, Bollstabruk.
 • Skötare: Anna-Ida Persson.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Oskar Kylin Blom och Morotai Degato. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–5

Det var tajt i spetsstriden och den slutade med att The Bald Eagle galopperade när Morotai Degato (e. Maharajah) kom ner framför. Oskar Kylin Blom släppte sedan över ledningen till Van Gogh Z.S. med den sistnämnde. Ledaren fick i sin tur ge sig på den sista bortre långsidan när Eddy West kom med för bra fart via tredjespår. I slutsvängen kunde Morotai Degato vänta i rygg på Digital Dominance som masserade Van Gogh Z.S. Det blev till slut en duell mellan Digital Dominance och Morotai Degato där den sistnämnde gick segrande ur striden. Segertiden landade på 1.12,4a/2140 meter och trea i mål blev Van Gogh Z.S.

Morotai Degato

 • Ägare: Bloms Konsulting HB med flera.
 • Uppfödare: Thord & Gunilla Sandberg.
 • Skötare: Fanny Blom.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Oskar J Andersson och One Kind Of Art. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–6

Erik Adielsson lyckades ta sig till ledningen med Peter G Norman-tränade Cash Cowboy. In i slutsvängen hade utvändige favoriten Moses svårt att haka på ledaren och då så Adielsson sin chans att sticka undan. Det höll sånär på att hålla hela vägen, men i de sista stegen störtdök One Kind Of Art (e. One Too Many) och Oskar J Andersson efter ett imponerande slutvarv. Ekipaget satt långt bak men kunde ändå runda hela fältet och fånga in ledaren på 1.12,3a/2140 meter. En bit bakom den duon inkom Xanthis de Roi och Daniel Wäjersten på tredjeplats efter att ha gått först i tredjespår.

One Kind Of Art

 • Ägare: Ogd Invest AB, Borlänge.
 • Uppfödare: Ann Lilius Östervall & M Östervall.
 • Skötare: Paula Gyllenberg.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Milliondollarrhyme och Ulf Ohlsson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–7

Många startsnabba hästar bidrog till viss solfjärderseffekt i startrusningen och när positionerna var intagna var det storfavoriten Milliondollarrhyme (e. Ready Cash) och Ulf Ohlsson som satt i ledningen. Då dröjde det inte länge innan Carl Johan Jepson styrde på från andra utvändigt med Brother Bill och satte sig utvändigt om favoriten. Sedan var det den duon som stred när det skulle avgöras. Borther Bill lyckades komma i närkamp med  Milliondollarrhyme, men den senare kunde ändå sträcka på sig den sista biten och ta en relativt säker seger på 1.09,9a/1640 meter. Diamanten spurtade in som trea från sitt bakspår tillsammans med Björn Goop.

Milliondollarrhyme

 • Ägare: MDR Trotting HB (FredriK B Larsson).
 • Uppfödare: HB Olivias Son, Lidköping.
 • Skötare: Arthur Leportier.
ANNONS

Ämnen i artikeln