Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 med STL-finalerna lopp för lopp

Foto: TR BILD
Det var en glad Gabriele Gelormini som vann Lady Snäerts lopp för andra året i rad. Foto: TR BILD

För andra året i rad kunde Gabriele Gelormini vinna Lady Snärts lopp, tillika Stoeliten, under elitloppshelgen. Den här gången från ledningen med Heliade du Goutier.

Publicerad:

V75-1: Stoeliten, Lady Snärts lopp, 1640 meter

Redan kort efter start blev loppet lite rumphugget när såväl innerspårets Marion Fouty Bon som Kali Smart slängde sig i galopp. Istället kunde Gabriele Gelormini köra sig till ledningen bakom femåriga stoet Heliade du Goutier (e. Prodigious). 

Första 500 gick efter 1.10,1 och det inledande varvet efter 1.10,6. Carl Johan Jepson satt placerad i tredje par utvändigt med Sayonara och satte full fart i tredjespår 750 från mål. 

Ekipaget nådde fram utvändigt om ledaren 500 från mål och bjöd upp till lite kamp. Det blev ändå säkert till slut, även om Heliade du Goutier bröt ut lite till slut. Segertiden skrevs till nya rekordet 1.10,1a/1640 meter och förstapriset var 220.000 kronor.

Erik Adielsson fick en fin resa i viunnarhålet med Miracle Tile och försökte sedan med en attack inne på upploppet. Men han fick nöja sig med tredjepriset.

För Gabriele Gelormini var det andra raka segern i Lady Snärts lopp, då han 2021 segrade bakom järnstoet Bille de Montfort. Det blev också segergest den här gången av Gelormini.

– Jag har kört flera gånger under den här helgen, men i fjol vann jag för första gången. Då var det ingen publik på plats, så det här kändes ännu roligare. Heliade du Goutier är ett av Frankrikes bästa ston just nu, så därför ville vi att hon skulle starta i det här loppet, sade Gelormini i Solvallas vinnarcirkel.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Joakim Lövgren och kretsen kring Lady Beluga efter segern. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-2: Diamantstoet, final, 2140 meter

Lady Beluga (e. S.J.’s Caviar) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. I finalen av Diamantstoet ordande det sexåriga stoet ytterligare en seger tillsammans med sin tränare Joakim Lövgren i sulkyn. Varvet från mål var ekipaget placerat i andra utvändigt och in i sista sväng var greppet om segern kopplat.

Lady Beluga höll förtjänstfullt ifrån sig konkurrenterna över upploppet och kom i mål på nya rekordet 1.12,5/2160 meter.

Från dubbla tillägg hittade Björn Goop tredje utvändigt med Stefan Melanders Digital Class. 600 meter från mål följde man med i rygg på vinnaren. Digital Class kunde aldrig utmana om segern på allvar utan fick nöja sig med andrapriset.

Åke Svanstedt körde invändigt med Joakim Lövgrens Jeans'n Passion. Ekipaget backade sig loss genom slutsvängen och avslutningen från det sexåriga stoet var av god klass.

– Jag hade stort förtroende för henne på förhand och hon fick ett sådant lopp där hon är jobbig att möta. Första rundan hade gått så pass snabbt att jag förstod att det skulle vara jobbigt att ta emot mig när vi attackerade, sade Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Foto: TR BILD
Zeudi Amg och Alessandro Gocciadoro. Foto: TR BILD

V75-3: Bronsdivisionen, final, 2140 meter

Alessandro Gocciadoro och Zeudi Amg (e. Ideale Luis) inledde från bricka åtta bakom bilen. Det krångliga utgångsläget spelade ingen som helst roll för utgången. Gocciadoro körde sig till ledningen efter 450 meter och öppnade första halvvarvet på 1.06,4. Sedan bjöd det sjuåriga stoet på ren och skär uppvisning.

Hon varvade på 1.11,1 för att sedan komma i mål på 1.11,5a/2140 meter. Hon gjorde det med ett flertal längder till konkurrenterna och med till synes gott om krafter kvar.

Bakom segrande Zeudi Amg avslutade både Orkan Von Haithabu och Hipster Am bra till andra- respektive tredjepriset. Michael Nimczyk och Orkan Von Haithabu travade största delen av loppet i andra ytter medan Åke Svanstedt och Hipster Am återfanns i fjärde invändigt varvet kvar.

– Det är en riktigt fin häst och en väldigt fin hästägare bakom. Dessutom gör hästens skötare Simone ett väldigt bra jobb med hästen. Det är himla viktigt att komma till ledningen med tanke på att banan är som den är i dag. Jag hade god känsla in på upploppet och det fanns mycket krafter kvar, sade Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

Foto: TR BILD
Kentucky River och Per Nordström. Foto: TR BILD

V75-4: Klass II, final, 2140 meter

Efter ett halvvarv bytte Per Nordström ut andra ytter mot ledningen med Kentucky River (e. Father Patrick). Väl där bjöd den fyraårige hingsten inte konkurrenterna på någon chans.

Kentucky River varvade på 1.11,8 för att sedan skärpa tempot successivt under slutrundan. I karriärens 15:e start kom han slutligen i mål på nya rekordet 1.11,1a/2140 meter.

En stark avslutning stod Daniel Wäjerstens L.A.Boko för. Den fyraårige hingsten travade större delen av loppet i tredje ytter för att sedan avsluta starkt till andrapriset.

Trea slutade Luuk Schermer. 1300 meter från mål bytte Micha Brouwer ut tredje ytter mot positionen först utvändigt om ledaren med Danny Brouwers häst. Därifrån kunde man aldrig utmana vinnaren om segern men den fyraårige hingsten höll övertygande till tredjepriset.

– Jag lämnade de i sista sväng så att jag verkligen skulle få höra publikens jubel. Den här hästen är under utbildning. Han är en riktig pajas hemma i träningen men han har otroligt hjärta och lungor. Jag har sagt att Derbyt är det stora målet och det visar han ju att det är något att sikta på. Det kändes som att han flög fram i dag, sade Per Nordström i vinnarcirkeln.

Foto: TR BILD
Charliebrown Effe och Rick Ebbinge. Foto: TR BILD

V75-5: Klass I, final, 2140 meter

1450 meter från mål parkerade Rick Ebbinge först utvändigt om ledande Fabulous Pellini med Gennaro Cassilos Charliebrown Effe (e. Conway Hall). Väl där var femte raka segern ett faktum för den fyraårige hingsten. Runt slutsvängen lade Charliebrown Effe tryck på ledaren och in på upploppet hade han avgjort tillställningen.

Hingsten kom i mål på 1.12,1a/2140 meter.

Där bakom gick andrapriset till Michael Nimczyk och Simon Woudstras Velten Red Red Red. Ekipaget inledde i femte ytter och gick med i tredjespår på sista bortre långsidan. Över upploppet fick den sjuårige valacken det att bita bra men han lyckades aldrig komma ifatt vinnaren.

Från tredje ytter gick tredjepriset till Roger Walmanns Habrik Am. Den femårige hingsten kamperade ihop med Örjan Kihlström.

– Han är en fantastisk häst. Han trivs som allra bäst med jämnt tempo under vägen. Han gjorde allting själv efter att jag styrt fram utvändigt om ledaren. Att avancera var bästa alternativet enligt mig. Annars hade det nog blivit tufft att vinna. Det är en kanonhäst, sade Rick Ebbinge i vinnarcirkeln.

Foto: TR BILD
Oscar L.A och Joakim Lövgren. Foto: TR BILD

V75-6: Silverdivisionen, final, 2140 meter

Sweetman öppnade sin vana trogen mycket snabbt och tog hand om ledningen. Global Bookmaker fick rygg på ledaren. Oscar L.A. (e. Ready Cash) hängde i tredjespår och landade utvändigt efter en bit. Phoenix Photo fick då andra ytter, bakom denne satt Xanthis Coktail. Halvvarvet travades efter 1.09,8 och 1000 meter efter 1.11,0.

Eddy West fick den otacksamma uppgiften att gå först i tredjespår. Örjan Kihlström valde att sitta kvar i andraspår på den sista bortre långsidan bakom Phoenix Photo. 

Oscar L.A. kopplade tidigt ett grepp på ledande Sweetman och seglade sedan undan över upploppet. Ingen förmådde att utmana och Joakim Lövgren kunde finåka den sista biten. Oscar L.A. vann loppet på tiden 1.11,0a/2140 meter. Gardner Shaw slutade två och Phoenix Photo höll till tredjeplatsen.

– Ända sedan han kom till stallet har han radat upp topprestationer, tuffare än i dag har han nog aldrig haft det. Han tog fram det som bara de riktigt bra hästarna har, sade Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

V75-7: Harper Hanover lopp, 3140 meter

Läs allt om Harpers här.

ANNONS

Startlista


Solvalla , Lopp 5

Rejlers - Lady Snärts lopp - STL Stoeliten, försök 7 (Final Solvalla 27 november) • 1640 m • Autostart
Förstapris: 220 000 kr
Rejlers - Lady Snärts lopp - STL Stoeliten, försök 7 (Final Solvalla 27 november) 3-åriga och äldre ston lägst 500.001 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040528 eller tidigare. 1640 m. Autostart. 10 startande. Pris: 220.000-110.000-62.000-35.000-22.000-15.000-10.000-6.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligan hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare. Solvallas hederspris till segrande hästs ägare, tränare, körsven, uppfödare och hästskötare. Hederstäcke till segrande häst.